phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:38
Порада, як робити шугарінг в домашніх умовах


Не дивлячись на те, що в сучасному світі косметології існує велика кількість інноваційних способів усунення небажаного волосся, шугарінг ще з давніх часів не втрачає своєї популярності.

Шугарінг (від англ. Sugar - цукор) - цукрова депіляція. Дана процедура передбачає видалення волосся цукровим сиропом.

Переваги шугарінга:

- Не викликає алергії, так як до складу суміші входять виключно натуральні компоненти, які не здатні нашкодити шкірі.

- Безпечний метод. До моменту нанесення складу на шкіру, він встигає повністю охолонути, тому не здатний викликати опіки і розширення вен.

- Його можна з легкістю зробити в домашніх умовах.

- Низька вартість.

- Має тривалий ефект і т.д.

Шугарінг в домашніх умовах

Існує 2 способи приготування цукрового сиропу для шугарінга.

1 спосіб:

Необхідні компоненти: 1 кг цукру, 7 ст. ложок лимонного соку і 8 ст. ложок води. Змішавши всі приготовані компоненти, отриману масу поставити на сильний вогонь. Після п'яти хвилин вогонь необхідно зробити менше, а каструлю накрити кришкою. Потрібно стежити за тим, щоб суміш не підгоріла. Щоб оминути пригорання цукру необхідно проводити помішування кожні 3 хвилини. Після того, як цукор став світло-коричневого кольору, каструльку знову слід накрити кришкою. Про готовність суміші говорить її колір, який набуває насичений коричневий відтінок, але не темний. Для перевірки готовності цукрового сиропу є легкий спосіб: у миску з водою потрібно крапнути одну краплю приготовленої суміші, якщо вона затверділа, то процес готування пройшов правильно. У загальній складності приготування займає приблизно 40 хвилин. Готову суміш потрібно перемістити в пластиковий посуд і дати їй охолонути. Остиглий склад повинен м'ятися і не повинен прилипати до рук.

2 спосіб:

Необхідні компоненти: 10 ст. ложок цукру, 1 ст. ложка води і 1/2 лимона. Змішавши цукор з лимоном, додаємо воду. Отриману суміш поміщаємо на повільний вогонь, поки суміш не дійде до кипіння її потрібно безперервно помішувати. Температура залишається незмінною. Після отримання цукром світло-коричневого кольору, кип'ятити склад ще слід приблизно 10 хвилин. Після чого суміш знімається з вогню і остигає.

Процес депіляції

Підготовка.

За 2-3 дні до проведення процедури необхідно зробити пілінг місць, на які буде застосована депіляція. Безпосередньо перед шугарінгом шкіру слід розпарити, це зробить процедуру максимально комфортною. Якщо депіляції планується на пахвову область, то застосування дезодоранту варто виключити. Також виключити перед депіляцією потрібно і застосування лосьйонів і кремів. Після того, як всі правила підготовки дотримані, можна приступати до самої процедури.

Потрібно взяти трохи отриманої суміші, як слід її розім'яти. Коли вона стане м'якою - нанести її на шкіру, обов'язково дотримуючись напрям проти росту волосся. Після розподілу суміші, необхідно різким рухом видалити її у напрямку росту волосся. Другою рукою шкіру можна розтягувати - це зменшить больовий ефект. Для повного видалення волосся процедуру потрібно повторити не менше трьох разів. Залишена суміш легко змивається водою.

Як і будь-яка інша процедура, шугарінг має свої протипоказання. Даний метод епіляції не можна застосовувати при цукровому діабеті.

Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 3303 | Додав: admin | Теги: шугарінг вдома, шугарінг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]