phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

07:22
Симптоми, під якими маскується рак мозку, назвали вчені

Вчені з Королівського коледжу Лондона провели опитування серед пацієнтів, щоб визначити найпоширеніші симптоми раку мозку, на які не звертають уваги.

Виявилося, що найчастіше хворі списували проблеми з пам’яттю, втрату рівноваги і погіршення зору на наслідки старіння, повідомляє журнал PLOS One.

У дослідженні брали участь чоловіки і жінки у віці від 30 до 70 років. Багато з них ще до діагностики відзначали сильну втому і сонливість.

"Я мив посуд в раковині і дуже повільно нахилявся все нижче і нижче. Забавно, що ти навіть не думаєш: "варто відвідати доктора", просто не думаєш, і тобі здається: "я це переживу", – розповів один з хворих в групі 61-70 років.

50-річна жінка повідомила, що почала спати вдень, але списувала це все на похилий вік. А пацієнтка в групі 41-50 років відзначила, що під час розмови у неї на короткий час «трохи заплітався язик».

Багато з опитаних звернулися до фахівців тільки після підозр на інсульт або деменцію. Найпоширенішим симптомом, який послужив «дзвіночком» для походу до лікаря стала втрата зору.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 428 | Додав: radymo | Теги: мозок, рак, симптоми | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]