phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

09:28
Симптоми полінозу полегшують ці продукти: список
помідори Нежить, кашель і свербіж – основні симптоми сезонної алергії, яка, як правило, починається із приходом весни. Стало відомо, які продукти можуть допомогти поліпшити стан при полінозі.

Помідори

За словами експертів, ці популярні овочі можуть бути дуже корисні для боротьби з сезонними симптомами алергії. Помідори-відмінне джерело лікопіну, пояснюють фахівці. Лікопін, в свою чергу, – це антиоксидант, який допомагає зменшити запалення, викликане алергічною реакцією. “Ви краще засвоюєте лікопін з варених помідорів, ніж з сирих, тому віддавайте перевагу тарілці гарячого томатного супу”, – пояснює дієтолог Ешлі Шоу.

Імбир

Ця стародавня спеція використовувалася протягом тисяч років в системах традиційної медицини, таких як аюрведа. За словами фахівців, імбир має природну протизапальну дію, щоб допомогти боротися з сезонними симптомами алергії. Дослідження 2020 року, опубліковане в журналі BMC Complementary Medicine and Therapies, показало, що 500 мг екстракту імбиру полегшують симптоми, пов’язані з нежиттю. “Імбир є природним антигістамінним засобом, тобто він блокує гістамін в організмі, який викликає алергічну реакцію”, – радить Шоу.

Куркума

Куркума відноситься до сімейства імбирних рослин. Дослідження 2016 року, опубліковане в журналі Annals of Allergy, Asthma and Immunology, вивчало вплив куркуміну на симптоми у пацієнтів з багаторічним алергічним ринітом. Вчені виявили, що куркумін полегшує такі симптоми, як чхання і закладеність носа. “Весняна алергія може викликати роздратування носа, чхання, свербіж і нежить, при якому куркумін, що міститься в куркумі, може дати протинабрякові і протизапальні властивості”, – підкреслює ще один лікар-дієтолог карі Піттс.

Цитрусові

“Цитрусові багаті вітаміном С, що підтримує імунітет і володіє антигістамінними властивостями”, – зазначає Ешлі Шоу. Під час дослідження 2018 року, опублікованому в Journal of International Medical Research, вчені виявили, що висока доза вітаміну С (7,5 грама) зменшує симптоми полінозу.

Цибуля

У дослідженні 2019 року, опублікованому в журналі Scientific Reports, оцінювався вплив цибульного екстракту на носову порожнину при лікуванні алергічного риніту. Вчені протестували мишей і виявили, що гризуни, які отримували екстраговану цибулю, відчували менше симптомів алергії. “Крім того, вживання цибулі може бути корисним при сезонній алергії, оскільки він містить флавоноїд кверцетин, який вважається природним антигістамінним засобом”, – говорить карі Піттс.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 368 | Додав: radymo | Теги: полегшення, продукт, поліноз, помідори, симптом | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]