phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:24
Симптоми, пов'язані з ногами й очима - підвищений рівень цукру в крові
Діабет підступний тим, що він довгий час може ніяк не проявляти себе. Є кілька ранніх ознак хвороби, за яких слід здати аналізи на цукор крові.

При діабеті другого типу може розвинутися нейропатія – стан, при якому відбувається ураження нервових клітин, відповідальних за моторику кінцівок. Цей стан часто провокує свербіння, поколювання, печіння або втрату чутливості ніг та ступнів. Найчастіше діабетична нейропатія починається з оніміння у ступнях та ногах.

Якщо людина помічає печіння в ступнях, якщо ноги постійно сверблять – їй варто здати кров на цукор. Або купити у будь-якій аптеці глюкометр та провести дослідження самостійно. Норма цукру натще – 3,3-5,5 ммоль/л, а після їжі – 5,6-6,6 ммоль/л. Якщо другий показник (верхня межа) досягнуто при здачі на голодний шлунок, отже, чутливість до інсуліну порушена, а показник 6,7 ммоль/л після аналізу натще говорить про гіперглікемію - підвищений цукор у крові. У цьому випадку слід звернутися до ендокринолога.

Ще одним симптомом, на який варто звернути увагу при підозрі на діабет – втрата гостроти зору. Якщо людина іноді бачить все навколо розмитим, то їй варто здати кров на цукор. Часто про підозру діабету повідомляє офтальмолог, який при обстеженні бачить пошкоджені капіляри.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 250 | Додав: adminA | Теги: ноги й очі, підвищений рівень цукру в крові, симптоми | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]