phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:38
Симптоми та лікування грипу у дитини

 

Грип у дитини необхідно лікувати інтенсивно, щоб він не дав ускладнень. Педіатри виділили головні правила оперативного лікування вірусного захворювання, які стануть у пригоді батькам. У першу чергу, вони зобов'язані відразу ж звернутися до лікаря, який призначить правильне лікування для малюка. Одна з найпоширеніших батьківських помилок полягає в тому, що вони спочатку намагаються займатися самолікуванням, яке і приводить до серйозних ускладнень у дитини. У той час, поки ще не приїхав лікар, необхідно контролювати температуру малюка - якщо вона не досягла позначки в 38,5 С, а малюк поводиться спокійно, то збивати її не варто. Звичайно, не рекомендується самостійно призначати дитині жарознижуючі препарати, що може тільки погіршити ситуацію.

У тому випадку, якщо він проявляє підвищений неспокій - кричить і посилено рухає ручками та ніжками, рекомендується дати йому жарознижуючий з парацетамолом, або поставити клізму з анальгіном. Перед проведенням процедури необхідно проконсультуватися з педіатром по телефону. Слід зазначити, що дитині можна давати жарознижуючі препарати тільки на основі парацетамолу та ібупрофену. Медики категорично забороняють давати малюкам аспірин. Звичайно, температуру можна спробувати збити і народними методами - роздягнути малюка, дати йому компот або сік вишні, протерти прохолодною водою з оцтом або лимоном.

Коли дитині точно поставлений діагноз - грип, їй слід давати багато пити. Це - одне з головних правил лікування малюків, при якому їм можна давати пити компоти, чай з м'ятою і медом, лимоном, шипшиною. Крім цього, підійде журавлинний морс, настій липи і відвар кропиви. Важливо відзначити, що маляті до чотирьох місяців можна давати липовий відвар, так як його потові залози ще погано функціонують і не впораються з підвищеним потовиділенням. У тому випадку, якщо малюк ще на грудному вигодовуванні, то його необхідно якомога частіше годувати - це його заспокоїть і полегшить стан. Більше того, грудне молоко відмінно втамує спрагу і буде діяти як хороший антисептик.

Не рекомендується примушувати їсти малюка, якщо він цього не хоче - його організм під час хвороби економить сили для боротьби з інфекцією, а переварювання їжі є енерговитратною дією. Буде краще, якщо малюк стане їсти часто, але невеликими порціями, легку і поживну їжу - молочні продукти, фрукти, кисіль, улюблені каші, не жирне відварне м'ясо, парові котлети та інше. Приміщення, в якому перебуває дитина, необхідно часто провітрювати і проводити в ньому вологе прибирання, як мінімум - 2-3 рази на добу. У воду для дезінфекції можна додавати ефірні масла - апельсина, лимона, евкаліпта. Рекомендується додатково зволожувати повітря в кімнаті малюка, щоб перешкодити швидкому поширенню інфекції, більш того, це допомагає дитячому організму боротися з інфекцією.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1362 | Додав: adminA | Теги: симптоми та лікування грипу у дитин | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]