phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:55
Синдром хронічної втоми - що насправді його викликає

 

Науковці знайшли незвичайні хімічні маркери у людей, які страждають від синдрому хронічної втоми.

Ці маркери свідчать про те, що хвороба може бути незвичайною формою сплячки (діапаузи), тобто гальмування всіх біологічних процесів.

До цього не вдавалося знайти причину розвитку синдрому хронічної втоми і експерти припускали, що він носить психологічний характер.

Тоді науковцям вдалося встановити, що синдром розвивається через те, що нервова система постійно збуджена, через що в організмі розвиваються запальні процеси, що впливають у тому числі і на спинний мозок.

Тепер дослідники провели експеримент з 45 людьми, які страждали від синдрому і таку ж кількість здорових людей. У результаті з’ясували, що у всіх хворих була порушена робота двох десятків ланцюжків білків, які відповідають за метаболізм.

Активність майже всіх з них була знижена, причому малюнок цих порушень в цілому збігався з тим, що відбувається в організмі комах під час сплячки. На думку дослідників, їхні висновки допоможуть діагностувати синдром хронічної втоми на ранніх стадіях, а також знайти можливі ліки від нього.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: синдром хронічної втоми, щ викликає | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]