phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:20
Сиромоноїди і сироїдіння, а чи варто

Обережно: сироїдіння!

Мова піде про конкретний приклад: як прийшли до такого життя, хто став натхненником і що в результаті вийшло ...

Сиромоноїди (далі - сироїди) поділяють їду на живу і мертву.

До живої їжі вони відносять всі овочі, фрукти, горіхи, злаки, бобові, коренеплоди не оброблені термічно. Приблизний денний раціон: сніданок - тільки яблука або апельсини, або горіх і так далі, наступний прийом їжі, який може бути як через кілька годин, так і через півгодини - знову тільки один продукт, з напоїв - чиста вода.

Вважається, що харчуючись тільки живою їжею, не змішаною між собою в один прийом, людина може поступово оздоровити і "очистити" свій організм, істотно уповільнити процес старіння і продовжити і якісно поліпшити своє життя.

При цьому, так само поліпшується зовнішність, фізична та розумова витривалість, зменшується потреба в їжі і сні, підвищується інтерес до життя. Відпадає необхідність стежити за гігієною тіла, так як в результаті самоочищення організму пропадає запах поту і випорожнень, немає необхідності чистити зуби, мити голову.

Приваблює і те, що при цьому з'являється багато вільного часу, економляться кошти і т.п.
Така перспектива знаходить своїх послідовників. Не прикладаючи особливих зусиль можна виділитися з натовпу, стати особливим і жити без проблем.

Основоположником російськомовних сироїдів вважає себе Ізюм, і кинута ним коротка фраза - "я просто приклад СУПЕРпростого підходу до їжі - БЕРИ ЯК ВОНО Є і їж НІ З ЧИМ не змішуючи" - виявилася просто-таки магічною, запала в душу багатьом і перевернула життя.


Саме так і трапилося в нашому конкретному прикладі. Сім'єю було прийнято тверде рішення стати сироїдами. На радикальну зміну життя пішов один рік.

Тут слід згадати, що до переходу до нового життя особливих проблем зі здоров'ям не було, була успішна робота, друзі, нормальні відносини з батьками, педантичне відношення до побуту і величезне бажання виростити здорових дітей.

Після переходу на сироїдіння багато що помінялося - зник з кухні посуд, як і необхідність мити його, змінилося ставлення до гігієни тіла і канув в лету педантизм, проявилося нерозуміння друзів і рідних, прийшло розчарування в обраній професії і зникла робота.

Зате з'явилося вузьке коло нових друзів - сироїдів, все розуміючих і вітаючих, спільні відвідування семінарів, сироїдних фестивалів, магазинів а також гордість: "Ми сироїди, ми особливі, ми забули дорогу до лікарів, слідуйте за нами!".

Авторитетом стали тільки сироїди зі стажем. Приклад же Ізюма залишився зразком, і через три роки на світ з'явився сироїд з народження: все як годиться, будинки і без ненависних лікарів. Все пройшло начебто успішно, дитина росла виключно на грудному вигодовуванні матері-сироїдки. Але це на самому початку, а до 6 місяців проблеми стали очевидними, розвиток все більше гальмувався, зникли емоції, дитина стала млявою, загальний аналіз крові показав найтяжкі відхилення майже за всіма параметрами.

Дитячий організм включив захист: дитина майже весь час спала. Рятували дитину в реанімації - переливання крові, ударна доза В12 і ще багато іншого ... А що ж гуру-учителі? Один каже, що не треба зациклюваться на їжі, інший - необхідно перейти на звичну в нашій місцевості траву і насіння, а то заморські надають поганий вплив, тобто, ще більш посилити раціон ...

Чи  зроблено  висновок батьками з того, що сталося? Важко сказати. Шок був. Але причини важкого стану дитини шукалися в чомусь іншому, але ніяк не в харчуванні. Ох, як важко зізнатися самому собі про зроблену помилку! Практично неможливо зробити цей крок.

Але події невблаганно розвивалися і сироїд з народження, який не отримав з утроби матері необхідних для розвитку речовин (не будемо вживати наукових термінів), все більше дивує лікарів і батьків незрозумілими речами - перші чотири зубика швидко руйнуються, нові не ростуть, фізичний і розумовий розвиток відстає , хапальний рефлекс відсутній і незабаром з'являються регулярні судоми, які визнані епілептичними, такими, що руйнують мозок.

Страшні речі пишу, але це реальність і тепер життя надовго пов'язане з лікарями і лікарнями та прогноз сумний. Зараз дитині рік і три місяці. Фанатичне захоплення сироїдінням призвело до тяжкого захворювання дитини.

Як могло таке статися з людьми, що одержали освіту і сліпо повірили в ідеальність такого монотрофного сироїдіння? Чому відключився розум і був проведений експеримент над власною дитиною? Невже важко було спрогнозувати результат експерименту? А як же Ізюм, адже у нього все вийшло!? Або у нього є здатність з нічого отримувати все? Ви скажете, такий хороший хлопець, а тут на нього нападають!

А ви впевнені, що його сім'я харчується саме так, як говорять? І ще одне питання: чи відомий комусь сироїд з народження, який досяг поважного віку? А хто знає, скільки людей бездумно слідують таким же шляхом і мовчать про результати? Запитання без відповідей.

Очевидно, є сенс задуматися про те, хто вам пропонує подібне харчування, гарантуючи універсальне здоров'я років до ста, демонструючи на сайтах відкориговані грамотними людьми "Сповіді" і підтвердження у вигляді фото дихаючих здоров'ям і дорослих, і дітей?

Не кожному зрозуміти все і усвідомити. Подивишся і вирішиш, що організм людини працює дуже просто, ну, як парова машина, наприклад.

Серйозні лікарі, фахівці своєї справи, вчені запропонують вам таку дієту тільки для лікування певних захворювань і то на короткий час. Самі ж сироїди на своїх форумах роблять висновки:

"Сироїдіння продовжується, поки в нього вірять. Довго це, як правило, не триває"

"Наша помилка не в тому, що ми фанатично вірили. Ми адже перш ніж перейти на сироїдіння ретельно вивчили інформацію і на її основі ухвалили рішення. Проблема виявилася в тому, що ми довіряли неперевіреній, а інколи навіть свідомо помилковій інформації".
В цілому ж сироїдіння - це спосіб життя, який віддаляє людину від соціуму. Зараз сироїдіння в світі знаходиться на гребені хвилі. З незапам'ятних часів людство час від часу вдавалося до описаної дієти, але мода проходила, розвіювалася, як дим.

Серйозні дослідження по темі не проводилися, статистика відсутня. І різних лохотронів в світовій мережі, ой, як багато і якийсь новоявлений "божок" або бізнесмен запропонує вам що завгодно. Будьте обережні і думайте, чи не несе чергова пропозиція загрозу вашому здоров'ю, а то й життю.
Як будуть розвиватися події в нашому конкретному випадку, покаже час.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1972 | Додав: adminA | Теги: сироїдіння | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]