phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:34
Систему реабілітації в Україні змінять - електрофорез і парафін скасовуються

Електрофорез і парафін скасовуються. Систему реабілітації в Україні змінять

У МОЗ України впроваджують нові посади – лікаря фізичної та реабілітаційної медицини, фізичного терапевта та ерготерапевта.

Нові посади у МОЗ змінять систему реабілітації в Україні. Тепер такі застарілі методи лікування, як ванни з глиною, парафіном чи електрофорез, залишаться у минулому.

Зміна системи реабілітації у країні насамперед передбачає нових фахівців. Так, лікар фізичної та реабілітаційної медицини керуватиме реабілітаційним процесом та організовуватиме виконання повного реабілітаційного циклу.

Фізичний терапевт здійснюватиме заходи, спрямовані на поліпшення діяльності опорно-рухового апарату та організму в цілому, рівноваги, координації, збільшення сили, витривалості м’язів і вдосконалення вправності рухів.

Ерготерапевт допомагатиме відновити втрачені чи обмежені функції руху та координації, вчитиме людину жити в нових для неї умовах, допомагаючи досягти максимальної самостійності в побуті.

Ерготерапевти навчатимуть пацієнтів знову доглядати за собою — самостійно одягатися, роздягатися, митися, готувати їжу та їсти.

Також у мультидисциплінарній команді з реабілітації мають бути психолог, соціальний працівник, медсестра/медбрат, мовний терапевт та інші фахівці за потребою.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 608 | Додав: adminA | Теги: україна, електрофорез і парафін, система реабілітації | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]