phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:27
Скаржаться на тахікардію дедалі більше молодих людей

 

Дедалі більше молодих людей скаржаться на тахікардію: лікар розповів, чому

Кардіологи зауважують, що в спекотні дні до них звертається щораз більше молоді зі скаргами на прискорене серцебиття.

— Йдеться про вид аритмії, що супроводжується прискореним серцебиттям. Ідеальним вважається пульс до 75 ударів за хвилину, — пояснює кардіолог Тарас Чабан, голова ВГО “Українська серцева фундація”. — Показник 85 ударів за хвилину свідчить про помірну тахікардію. Взагалі ж, за європейськими стандартами, діагноз тахікардія ставлять, коли пульс до 90 ударів за хвилину, за американськими — до 100 і вище ударів.

— Тобто тахікардія проявляється сильним серцебиттям і прискореним пульсом?

— Треба сказати, що доволі часто вона не супроводжується вираженими симптомами. Але нерідко людина відчуває, що серце сильно б’ється, на шиї починають відчутно пульсувати судини, можливе запаморочення. У будь-якому разі, варто час від часу перевіряти свій пульс.

— Які причини такого стану?

— Насамперед треба зауважити, що тахікардія може мати фізіологічну етіологію, наприклад, якщо серце починає частіше битись після пробіжки чи іншого навантаження. І якщо воно швидко, упродовж кількох хвилин відновлює свій ритм, то немає підстав для занепокоєння. Також напади тахікардії можуть виникати на фоні страху, переляку чи нервового зриву. Тоді варто вжити заспокійливі ліки — і все минеться. Нерідко така проблема дається взнаки у спеку. У здорової людини цього не мало б бути, тож варто пройти обстеження. До числа основних причин розвитку тахікардії належить анемія — тоді серцю доводиться працювати в посиленому режимі, аби забезпечити організм киснем. Так звана компенсаторна тахікардія виникає через ураження серця. Такий розлад у його роботі розвивається на тлі деяких ендокринних хвороб. Прискорене серцебиття можуть спричинити деякі ліки, воно буває наслідком інтоксикації організму.

— Чому до групи ризику потрапляє молодь?

— Дуже часто це стається через детренованість. Мова про недостатню фізичну активність. Тоді внаслідок, скажімо, вимушеного фізичного навантаження серце починає калатати. Також чинниками, що можуть провокувати такий стан, є часте споживання кави, спиртного, куріння.

— Якщо людина нехтує згадані симптоми — чим це може загрожувати?

— Серце виконує роль двигуна і має певний ресурс. Цей орган, якщо йому доводиться тривалий час часу працювати в посиленому режимі, швидше зношується. Наведу цікавий приклад. У черепахи серце б’ється з частотою 7 ударів за хвилину, ця тварина живе до 200 років, тоді як у гризунів серцевий ритм — 180 — 200 ударів за хвилину, а тривалість життя — лише до двох років.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 697 | Додав: adminA | Теги: тахікардія, скарги, молоді люди | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]