phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:52
Смачний спосіб боротьби з хворобами серця вчені назвали

Вчені назвали смачний спосіб боротьби з хворобами серця

Всього одна чашка чаю в день знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Про це повідомляє видання Live Science з посиланням на фахівців Університету Західної Австралії.

Вчені проаналізували дані дослідження тривалістю в 23 роки, в яке були залучені 53 тис. осіб. При цьому із загального числа добровольців близько 12 тис. страждали хворобами серця.

Порівнявши раціони учасників експерименту, фахівці прийшли до висновку, що вживання продуктів, що містять близько 500 міліграмів флавоноїдів, благотворно позначається на здоров’ї. Зокрема, вони захищають від розвитку ішемічної хвороби серця, інсульту і захворювання периферичних артерій.

Дана кількість флавоноїду міститься, наприклад, в чашці чаю, броколі або жмені чорниці. На думку експертів, подібний цілющий ефект можна пояснити протизапальними властивостями флавоноїду.

Між тим вчені відзначають необхідність відмови від куріння і вживання алкогольних напоїв, оскільки ці шкідливі звички можуть звести до нуля користь від зазначених вище продуктів.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 638 | Додав: adminA | Теги: смачний спосіб боротьби, хвороби серця, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]