phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:28
Сніданок: поширені помилки
сніданок Якщо ви відчуваєте сильний голод вже через пару годин, скаржитеся на втому або дискомфорт в шлунку, має сенс ретельніше планувати перший ранковий прийом їжі. Є цілий ряд помилок, які багато хто допускає під час сніданку.

Занадто багато цукру

Мюслі, круасани і випічка містять цукор у великій кількості. Як наслідок – збільшується ризик набору ваги. Як зазначає британський лікар-дієтолог Керрі Ракстон, у багатьох солодких пластівцях для сніданку до того ж дуже мало клітковини. У підсумку хочеться перекусити вже через пару годин.

Перебір з калоріями

Кава-латте або капучіно з маффіном містять багато калорій, причому “порожніх”. Тобто поживна цінність такого сніданку мінімальна, попереджає доктор Майур Ранчордас. Але, навіть вибираючи здорові продукти, корисно стежити за калорійністю. В іншому випадку вже до вечері денна норма калорій може бути перевищена.

Брак білків

За словами доктора Майура, в більшості випадків наш сніданок містить занадто багато вуглеводів. Важливо, щоб в ньому були присутні і білки, і здорові жири – інакше дуже швидко виникне відчуття голоду.

Надлишок смаженого

Бекон, яєчня, сосиски та інша жирна смажена їжа, особливо з великою кількістю солі, допускається в невеликій кількості. Якщо її багато-незабаром після сніданку з’являється відчуття млявості. Крім того, велика кількість солі в раціоні шкодить здоров’ю, попереджає The Sun.

Перекус на ходу

У цьому випадку люди найчастіше з’їдають більше, ніж їм потрібно, зазначає нутриціолог Роб Хобсон. До того ж, якщо є в поспіху, можна отримати “нетравлення” шлунка, їжа не буде нормально засвоєна.

Відчуття голоду

Не потрібно допускати виникнення сильного почуття голоду. Це також шкідливо для здоров’я, попереджає Хобсон. Якщо можна, завтра краще перенести на більш раніше час.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 359 | Додав: radymo | Теги: сніданок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]