phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:37
Солодощі: користь для організму
гіркий шоколад користь Дуже часто чуємо про те, що солодке приносить виняткову шкоду для організму людини. Однак таке твердження не зовсім правильне. У розумних дозах солодке може бути навіть корисним для здоров’я.

Підвищують мозкову активність

Дуже часто, прийшовши на роботу, людина у буквальному сенсі не може змусити себе нічого зробити. Тіло не слухається, а мозок відмовляється виконувати навіть найменші навантаження. У цьому питанні можуть допомогти солодощі. Зокрема, гіркий шоколад, який, як з’ясували дослідники, найкраще підходить для мозкового штурму. Тому, якщо настав момент без зволікань зануритися у важкі трудові будні, саме час запастися гірким шоколадом.

Роблять людину щасливішою

Напевно, вже кожен з нас чув про так званий серотонін — гормон, який відповідає за настрій у організмі людини. Чим більше цього гормону, тим щасливішими ми себе відчуваємо. І знайшли вчені серотонін саме у солодощах. Тому, якщо ви відчуваєте самотність, нудьгу і зовсім не можете позбутися від настирливих тужливих думок, саме час вирушати до магазину з солодощами. Вони допоможуть підняти настрій, а також нададуть заряд енергії, яка переведе ваші думки у творче русло.

Продовжують жіночу молодість

Нещодавно вчені з’ясували ще одну незвичайну властивість солодощів. Виявляється, солодощі можуть продовжити молодість у жінок. Дослідники пояснюють це тим, що з віком після настання менопаузи у організмі значно знижується рівень естрогену, через що жінки втрачають любов до солодкого. Але, якщо все ж таки інколи балувати себе тортиками і цукерками, то можна значно уповільнити процес старішання. Звичайно ж, вічну молодість солодощі надати не можуть, проте вони дають можливість поєднати приємне з корисним.

Підвищують ймовірність настання вагітності

І, напевно, найбільш унікальною властивістю солодощів є збільшення ймовірності завагітніти за умови їх вживання. Звичайно ж, перш, ніж вирушити до кондитерського магазину, доведеться порадитися з лікарем. Однак частою рекомендацією є вживання вітаміну Е — саме він підвищує імовірність зачаття дитини. Цей вітамін є у соняшниковій олії, яку навряд чи комусь захочеться пити, і у халві. А цей східний смаколик набагато приємніший на смак. Та й купити халву можна буквально у будь-якому місті.

Отожу, якщо ви досі стійко відмовляли собі у солодкому, можна трохи змінити це правило. Головне пам’ятати, що усе добре у помірній кількості.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 376 | Додав: radymo | Теги: солодощі, організму, користь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]