phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:07
Спосіб лікування тинітусу знайдено вперше за 20 років
тинітус Згідно з даними Всесвітньої організації здоров'я (ВООЗ), цим розладом слуху страждають понад 740 млн людей у світі

Тинітус у перекладі з латини означає "шум або дзвін у вухах". Він може виникати, як в одному, так і відразу в обох вухах, і змінюватись від тонкого писку до низького гудіння. Це захворювання супроводжується порушенням концентрації уваги, тривогою, безсонням, депресією та може довести людину до інвалідності.

Складний характер цього розладу, який проявляється у багатьох формах, тривалий час не дозволяв знайти вченим ефективного лікування. Свої надії вони покладали на використання звукових пристроїв, здатних послідовно генерувати звуки з лікувальною метою.

У недавньому дослідженні вчені порівняли три звукові терапії: Tinnitus Retraining Therapy (TRT), часткову TRT та Standard of Care (SOC). Всі три засновані на створенні нових шумів, які допомагають хворому не концентрувати свою увагу на тих звуках, які він чує при тинітусі.

У дослідженні вчених взяли участь 111 пацієнтів: 34 з них було призначено TRT-терапію, 40 отримали часткову TRT-терапію, а решті 37 було призначено SOC-терапію.

Як показали результати, через 18 місяців 65% добровольців заявили про покращення слухового сприйняття. При цьому вчені не наголосили на особливих відмінностях між групами. У групі хворих, які дотримувалися TRT-терапії, покращення слуху спостерігалося у 47,1% осіб, у групі часткової TRT — у 53,5% респондентів, у групі SOC0 — у 40% пацієнтів.

Особливість даного лікування полягає в тому, що аудіолог розробляє для кожного хворого конкретний терапевтичний план, що ґрунтується на його сприйнятті тинітуса та способі життя.

Поки, зазначають вчені, досягти покращення слуху у всіх не вдалося. Дослідники хочуть продовжити роботу і надалі, щоб зрозуміти, чим це спричинено.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 224 | Додав: radymo | Теги: тинітус, лікування, спосіб | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]