phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

09:52
Способи депіляції в домашніх умовах

Жіноче життя дуже часто ускладнюють непотрібні волоски, які покривають все тіло. І на ці мільйони волосків припадає близько 30 різних видів депіляції і епіляції. Ось огляд і характеристика найпопулярніших методів позбавлення від зайвої рослинності на тілі.

Для початку давайте з’ясуємо, що таке «депіляція», і чим вона відрізняється від «епіляції». Депіляція – це видалення волосяного стрижня, який знаходиться над шкірною поверхнею. Епіляція – видалення волосини разом з його кореневою частиною. Після епіляції ріст волосся сповільнюється на більш тривалий час, ніж після депіляції.

Гоління. Спосіб застосування: на шкіру наноситься гель або пінка для гоління, після цього зайві волоски видаляються за допомогою бритви. Раніше вважалося, що неодноразове збривання волосся на одному місці збільшує їх ріст. Але тепер фахівці довели помилковість такої думки. Переваги: легкий, швидкий, безболісний і дешевий метод видалення волосся. Недоліки: волоски починають знову відростати вже через два – три дні.

Крем для депіляції. Спосіб застосування: крем наносять на оброблювану поверхню шкіри, а через деякий час видаляють за допомогою спеціального шпателя разом із зайвими волосками. Переваги: волоски видаляються швидко, безболісно і на більш тривалий термін – від 5 до 7 днів. Крем можна застосовувати для будь-якої частини тіла (ноги, зона бікіні, пахви і т. д.) Недоліки: засіб для депіляції має специфічний неприємний запах. Через вміст в кремі хімічних компонентів, можливе виникнення подразнення у жінок з чутливою шкірою.

Воскова депіляція. Спосіб застосування: віск (найчастіше гарячий) наноситься тонким шаром на шкіру, а потім видаляється за допомогою тканинної серветки. Переваги: депіляція за допомогою воску менш аллергенна, ніж за допомогою крему. За допомогою цього способу депіляції волосся видаляється разом з фолікулом. Це дозволяє насолоджуватися гладкою шкірою до одного місяця.
Недоліки: по-перше, для самостійного нанесення тонким шаром воску необхідний навик. По-друге, необхідно застосовувати цей засіб з максимальною обережністю, щоб не обпектися. Цей метод досить болючий.

Електричний депілятор. Спосіб застосування: маленькі пінцети цього невеликого електроприладу вищипують волоски разом з їх корінням. Переваги: нові волосся не відростає протягом місяця, а знову відросло набагато "слабкіше” колишніх.
Недоліки: волоски ”вростають”. Дуже болюча процедура, особливо в зоні бікіні, де шкіра найбільш чутлива.

Поради для правильної депіляції

- Перед початком депіляції, шкіру дуже зручно очищати спеціальними серветками, пропонованими багатьма фірмами в комплекті із засобами для депіляції.

- Можна використовувати лосьйони після депіляції. Вони допомагають шкірі відновитися і уповільнюють ріст волосся.

- Рекомендується проводити процедуру через тиждень після менструації.

- Необхідно чітко дотримуватися схеми-інструкції по застосуванню того чи іншого депілятора.

- Необхідно провести первинний шкірний тест. Це допоможе визначити індивідуальну чутливість.

- Не застосовуйте депілятории в області повік і брів – це може призвести до опіків слизових оболонок.

Які способи депіляції в домашніх умовах вибрати? Це питання кожна дівчина вирішує для себе індивідуально. Що не кажи, а краса вимагає жертв.


Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 2387 | Додав: adminA | Теги: депіляції в домашніх умовах | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]