phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:17
Справжній порятунок від хвороб судин і серця - низькокалорійний раціон

Низькокалорійний раціон - справжній порятунок від хвороб судин і серця

Вчені встановили: обмеження калорійності раціону, навіть в незначному обсязі, може значно знизити ризик серцевого нападу, пише Xinhua.

Вперше ефект від скорочення калорійності перевірили на людях без ожиріння. За словами вчених, жодний лікарський засіб не може зрівнятися з ефектом низькокалорійного раціону. При цьому, підкреслюють експерти, раціон повинен в будь-якому випадку постачати всі важливі вітаміни і мінеральні речовини.

Фахівці зібрали групу з 75 добровольців. У них були спочатку невеликі проблеми з вагою, і добровольці повинні були сісти на низькокалорійну дієту. В результаті у них в 13 разів знизився ризик розвитку серцево-судинних недуг. Також знизився ризик розвитку діабету 2-го типу, інсульту, запалення і деяких форм раку.

До речі, раніше проводилося дослідження довело користь періодичного голодування. Вчені провели експерименти з гризунами, у яких спостерігалося ожиріння підшлункової залози і печінки, яке вилилося в діабет 2-го типу.

Так, видаливши мишам всього один грам жиру з цих органів, медики повністю позбавили піддослідних тварин від симптомів хвороби. В результаті тіла гризунів починали нормально реагувати на інсулін. Аналогічний ефект справляє голодування.

Через якийсь час вчені випробували підхід на добровольцях. Двоє людей їли через день, а третій - кожні три доби. Даний режим дотримувався приблизно 10 місяців.

У підсумку добровольці скинули вагу і змогли відмовитися від анти-діабетичних препаратів.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 511 | Додав: adminA | Теги: низькокалорійний раціон, порятунок від хвороб судин і серця | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]