phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:15
Спрощення роботи військово-лікарських комісій Рада підтримала
Верховна Рада у вівторок, 11 квітня, ухвалила в першому читанні два законопроєкти, які мають спростити та прискорити процедуру проходження військово-лікарської комісії. Про це написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Законопроєкт №9158 пропонує спростити оформлення військовослужбовцями довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) та оформлення й направлення медичних документів між частинами і закладами охорони здоров’я.

Законопроєкт №9154 пропонує розширити список військових формувань і спеціальних органів, у яких створюють військово-лікарські комісії, а також дозволити створювати їх усім учасникам сектору безпеки та оборони. Згідно із законопроєктом, ВЛК можна буде створювати при «цивільних» державних і комунальних закладах охорони здоров'я.

Маляр заявила, що вдосконаленням процедури ВЛК опікується робоча група з кількох міністерств, народних депутатів і представників громадськості.

Голова комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький написав у Telegram, що далі Мінцифри має створити електронний реєстр, до якого внесуть усі документи ВЛК, а Національна служба здоров'я України розробить пакет медичних послуг, за яким медикам оплачуватимуть роботу в комісіях.

30 січня глава Мінцифри, віцепрем'єр Михайло Федоров повідомив, що в Україні планують реформувати процеси військово-лікарської комісії — запровадити електронний документообіг, скоротити черги та автоматизувати процеси, щоб військовослужбовці після поранень не стояли в багатогодинних чергах і не змушені були ходити по різних інституціях.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко казав, що найближчим часом планується також запровадити можливість реабілітації поруч із місцем проживання, підвищення кваліфікації лікарів у питаннях ВЛК та належне сервісне обслуговування поранених.

Правозахисний центр для військових Принцип, співзасновником якого став адвокат і військовослужбовець Масі Найєм, який дістав тяжке поранення на фронті, представив правовий навігатор для поранених військових. Фахівці Принципу увійшли до міжвідомчої групи з удосконалення ВЛК разом із представниками Мінцифри, Міноборони, МОЗ, Мінветеранів та Мінсоцполітики.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 159 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]