phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:05
Стан кишечника - як оздоровити і навіщо це потрібно: поради
Завдяки здоровому стану кишечника організм успішніше бореться із запаленням і протистоїть появі зайвої ваги, констатує німецький лікар Мікаела Акст-Гадерманн.

За словами фахівчині, в кишечнику сусідять "хороші" і "погані" бактерії.

"Одні кишкові мікроорганізми роблять нас здоровими і стрункими, а також протидіють запальним процесам. Інші, навпаки, можуть зробити товстими і хворими", – стверджує лікарка.

Спеціалістка попереджає, що кишечник залишається здоровим до тих пір, поки в ньому не збільшується популяція потенційно патогенних бактерій, які прагнуть поглинути корисні мікроорганізми. У цьому випадку відбувається зниження імунних ресурсів, оскільки імунітет приблизно на 70 відсотків залежить від балансу кишкової мікрофлори, достатньої кількості в ній «хороших» бактерій. Таке зниження означає схильність організму до інфекцій і запалення, а також підвищує ризик ожиріння (особливо в області живота).

Ось чому важливо підтримувати здоровий стан кишечника, говорить лікарка, також ділячись порадами про те, як посилити діяльність корисної кишкової мікрофлори.

Потрібно їсти різноманітно. У раціоні повинен бути якомога більш різноманітний асортимент здорових продуктів, підкреслює Мікаела Акст-Гадерманн. Харчуючись таким чином, ми “тренуємо” мікрофлору. Одноманітність в їжі, навпаки, пригнічує її.

Менше вуглеводів. У нашому кишечнику мешкають бактерії Bifido і Akkermansia – коли їх популяції досить численні, це захищає від порушень обміну речовин, ожиріння. Щоб ці види могли поширюватися, лікар радить харчуватися за принципом: менше рафінованих вуглеводів, більше клітковини і білка.

З’їдати два яблука в день. За словами Акст-Гадерманн, така звичка сприяє зростанню біфідобактерій, чия користь описана вище.

Відмова від фруктози. Без свіжих фруктів в харчуванні не обійтися, але продуктів, які містять велику кількість доданої фруктози, краще не вживати, підкреслює лікар. Спеціаліст попереджає, що такі продукти пошкоджують кишковий бар’єр.

Їсти продукти з пребіотиками. Їх споживання створює специфічне кисле середовище, яке стимулює ріст кишкових бактерій, важливих для схуднення і підтримки здорової ваги.

… а також з пробіотиками. Такі продукти вже містять живі бактерії, позитивно впливають на стан кишкового мікробіома.

Пити каву без молока або вершків. Така кава створює в кишечнику кисле середовище, що захищає від шкідливих бактерій, і вкрай корисно для зміцнення слизової оболонки кишечника.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 139 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]