phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:00
Старіння організму - 9 способів зупинити процеси
Відкрити секрет вічної молодості нікому досі не вдалося. Однак є способи пригальмувати процеси старіння.

Останнім часом набирає популярності біохакінг – спосіб використання науки та технологій для покращення функціонування тіла. Іншими словами, це пропагування здорового способу життя. Біохакінг поки що не дозволяє прожити до 150 років. Однак дає шанс виглядати і почуватися якомога молодшими, усунути хронічні проблеми зі здоров’ям та поліпшити когнітивні функції, пояснює провідний британський експерт з біохакінгу Тім Ґрей.

Почати цей процес можна в будь-якому віці, переконаний  він.

Причому значення мають навіть незначні позитивні зміни, накопичені протягом тривалого часу.

Ось із чого Тім Ґрей пропонує розпочати.  

Достатнє зволоження організму. Біохакери зазвичай уникають водопровідної води, замість цього вибирають мінеральну воду або воду зворотного осмосу (спеціальний тип фільтрованої води) з додаванням морської солі для відновлення мінералів.

Хороша дієта. Варто зосередитись на дієті з мінімальною обробленістю продуктів, органічних фрукти та овочах і м’ясі, вигодованому травою. Ніяких консервантів, хімікатів, пестицидів!

Сон тривалістю 7-9 годин. Він дає енергію і відновлює організм від стресів, пережитих за день.

Оптимізація освітлення. Світло підтримує циркадні сигнали. Тому вранці потрібно виходити на вулицю – на природнє освітлення, щоб підтримати реакцію кортизолу (цей гормон сприяє пробудженню) і зупинити синтез мелатоніну (гормон сну). А увечері слід обмежити вплив штучного освітлення, яке змушує організм не спати. Біохакери використовують сині світло-блокуючі окуляри з червоно-помаранчевими лінзами, які імітують спектр світла, який ми бачимо на заході сонця.

Задовільний стан ротової порожнини. Біохакери вважають, що здоров'я починається в роті. І часто використовують для дезинфекції кокосову олію: до їжі та чищення зубів споліскують рот столовою ложкою кокосової олії впродовж 10-20 хвилин, а потім випльовують.  

Зниження рівня стресу. Стрес негативно впливає на весь організм. Тому позбавлятися його слід будь-яким нешкідливим для людини способом: хобі, йога, медитація, спілкування з друзями та родиною тощо. Дуже допомагає в цьому заземлення – ходіння босоніж по землі зменшує запалення та покращує кровообіг. Достатньо 10 хвилин на день.

Більше рухів. Біохакери закликають не просто займатися спортом, а якомога більше ходити пішки, якщо робота сидяча – працювати стоячи, робити протягом дня перерви, щоб розім’ятися. Це, на їхню думку, допоможе покращити когнітивну продуктивність і уникнути порушення постави.

Радіти життю. Не варто зациклюватися на тривалості життя. Його якість має набагато більше значення. Тому живіть на повну, шукайте у всьому позитив.

Наявність однодумців. Дослідження підтверджують, що соціальні стосунки важливі і на психологічному, і на біологічному рівнях. Тому слід оточити себе однодумцями, які турбуються про своє здоров’я. Вони стануть вашою підтримкою.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 368 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]