phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:40
Страшну форму раку онкологи здолали лазером

Онкологи здолали страшну форму раку лазером

Експериментальна терапія врятувала життя чоловікові

Британські медики вперше протестували лазерний метод лікування неоперабельної пухлини мозку.

Експериментальну операцію провели в жовтні цього року на чоловікові 36 років, який знаходився у відчайдушній ситуації. Лікарі пророкували йому всього лише рік життя, повідомляє Daily Mail.

У рамках процедури медики ввели в пухлину тонку вузьку трубку, а потім направили через неї лазер, який при температурі 70°C знищив частину ракових клітин.

Дослідження показали, що ця новаторська лазерна терапія збільшує тривалість життя пацієнтів з неоперабельними пухлинами головного мозку майже вдвічі — з 5 до 11 місяців.

Вчені також пропонують її в якості альтернативи  хіміотерапії або радіотерапії, які можуть призвести до подальшого пошкодження чутливих тканин головного мозку.

Лазерна технологія під назвою Visualase настільки точна, що може лікувати агресивні та важкодоступні пухлини мозку з мінімальними пошкодженнями. Найчастіше пацієнти можуть повернутися додому на наступний день після операції, у порівнянні з десятиденним перебуванням у лікарні після звичайної хірургії.

Під час операції пацієнт отримав загальну анестезію для тригодинної процедури.

Лікарі просверлили отвір 3 мм у черепі, провели катетер 1,65 мм, а потім направили через нього лазер.

Лікування контролювалося за допомогою технології магнітно-резонансної томографії. Після того, як хірурги обробили область пухлини, катетер був вилучений, а отвір в голові закрили.

"Я прокинувся після операції, відчуваючи себе досить добре, з невеликою штукатуркою на голові замість бинтів і швів, як раніше. На наступний день я повернувся додому, взявши парацетамол, але він мені не знадобився. Через сім днів я повернувся до бігу, а через три тижні брав участь у дуатлоні", — заявляє Пабло Казасбуэнас, на якому вперше протестували цю терапію.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 763 | Додав: adminA | Теги: лазер, форма раку, онкологи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]