phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:27
Створили домашній 3D-принтер для ліків у Британії

 

 Розвиток технології 3D-друку може дозволити пацієнтам створювати у себе вдома ліки, виписані їм за рецептом.

На конференції Dubai Health Forum компанія FabRx з Великої Британії, яка займається розробкою цієї технології у фармацевтичній сфері, представила нові розробки, передає РІА "Новости".

"Наша ідея - привнести цю технологію в шпиталі, клініки й оселі. Пацієнти зможуть "надрукувати" правильне дозування або комбінації ліків самі. В разі правильного використання цей метод буде дешевший і швидший для пацієнтів. Шпиталі наразі не виробляють медикаменти, але це може змінитися, і медичні центри зможуть запустити власний виробничий процес", - пояснив представник компанії Альваро Гоянес.

Йдеться про лікування хронічних захворювань. Фахівці з управління Дубая у справах охорони здоров'я (Dubai Health Authority) впевнені, що зможуть швидко впровадити цю технологію вдома у пацієнтів.

На їхню думку, це дозволить скоротити витрати на дорогі ліки, наприклад, від раку.

Фармацевтам доведеться визначати точне дозування для кожної заготовки, яка буде використовуватися для друку партій таблеток. Заготовки будуть продаватися шпиталям, щоб вони друкували ліки на власному обладнанні. Це знизить ризик виготовлення підроблених препаратів, вважають розробники.

3D-друк медикаментів "вдома" буде суворо контролюватися, а доступ до апаратури, використовуваної для друку, буде можливий за допомогою спеціальних кодів.

Ці технології вже були протестовані на тваринах, однак творцям знадобиться ще близько двох років, щоб отримати схвалення регуляторів.

Нагадаємо, в Україні першу фабрику 3D-друку запустили в 2016 році.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 935 | Додав: adminA | Теги: домашній 3D-принтер для ліків, Британія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]