phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:36
Створити дистанцію від скигліїв


Ниття інших людей робить нас дурнішими

Вас дратують скарги інших людей? Така реакція цілком виправдана. Як нещодавно з’ясували вчені, необхідність слухати безперервний потік негативу погіршує роботу мозку. Дослідження, проведене американським автором Тревором Блейком (Trevor Blake), показало, що негативні слова стимулюють область мозку, пов’язану зі сприйняттям і когнітивними функціями. Якщо ви змушені занадто довго слухати чиїсь скарги, то незабаром почнете вести себе так само. Більш того, дослідники з’ясували, що невдоволення інших людей може зробити нас дурніший. Вплив негативу протягом 30-ти і більше хвилин, включаючи перегляд такого роду інформації в засобах масової інформації, позбавляє нас нейронів у гіпокампі мозку, який відповідає за ухвалення рішень. Практично, у вас в голові виникає "каша”. Фахівці підкреслюють, що є велика різниця між тим, щоб приділити увагу дійсної проблеми і скарги. Людина, яка скаржиться, як правило, не шукає рішення проблеми, а просто хоче, щоб ви приєдналися до потоку його ниття. Як же захистити себе і свій мозок від впливу негативу: 1. Створіть дистанцію Скиглії схожі на запеклих курців, які піддають нас пасивному курінню. Краще рішення в цьому випадку – не знаходитися поряд з такою людиною. 2. Попросіть вирішити проблему Якщо у вас немає ніякої можливості піти від скарг співрозмовника, запропонуйте йому знайти рішення своєї проблеми. Можете просто поставити запитання: "І що ти збираєшся з цим робити?” Багато скиглії просто припиняють скаржитися, оскільки їм не потрібно рішення. 3. Створіть уявний захист Якщо ніщо з перерахованого вище не працює, спробуйте використати психологічні методи самозахисту. Уявіть, що ви накриті невидимим плащем або іншою перешкодою, або, що ви опинилися на далекому острові. При цьому можна посміхатися і кивати в потрібному місці, в той час як ви прогулюється на уявному пляжі.

Джерело: http://newsone.com.ua/health/nittya-inshix-lyudej-robit-nas-durnishim.html

Вас дратують скарги інших людей? Така реакція цілком виправдана. Як нещодавно з’ясували вчені, необхідність слухати безперервний потік негативу погіршує роботу мозку.

Дослідження, проведене американським автором Тревором Блейком (Trevor Blake), показало, що негативні слова стимулюють область мозку, пов’язану зі сприйняттям і когнітивними функціями.

Якщо ви змушені занадто довго слухати чиїсь скарги, то незабаром почнете вести себе так само. Більш того, дослідники з’ясували, що невдоволення інших людей може зробити нас дурнішими. Вплив негативу протягом 30-ти і більше хвилин, включаючи перегляд такого роду інформації в засобах масової інформації, позбавляє нас нейронів у гіпокампі мозку, який відповідає за ухвалення рішень.

Практично, у вас в голові виникає "каша”. Фахівці підкреслюють, що є велика різниця між тим, щоб приділити увагу дійсній проблемі і скарги.

Людина, яка скаржиться, як правило, не шукає рішення проблеми, а просто хоче, щоб ви приєдналися до потоку його ниття. Як же захистити себе і свій мозок від впливу негативу:

1. Створіть дистанцію. Скиглії схожі на запеклих курців, які піддають нас пасивному курінню. Краще рішення в цьому випадку – не знаходитися поряд з такою людиною.

2. Попросіть вирішити проблему. Якщо у вас немає ніякої можливості піти від скарг співрозмовника, запропонуйте йому знайти рішення своєї проблеми. Можете просто поставити запитання: "І що ти збираєшся з цим робити?”

Багато скигліїв просто припиняють скаржитися, оскільки їм не потрібно рішення.

3. Створіть уявний захист. Якщо ніщо з перерахованого вище не працює, спробуйте використати психологічні методи самозахисту. Уявіть, що ви накриті невидимим плащем або іншою перешкодою, або, що ви опинилися на далекому острові. При цьому можна посміхатися і кивати в потрібному місці, в той час як ви прогулюється на уявному пляжі.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1772 | Додав: adminA | Теги: дистанцію від скигліїв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]