phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:20
Створити ліки від старіння запланували американські вчені протягом 5 років
ліки Американські вчені з Північно-Західного університету з’ясували принцип старіння організму людини та планують у майбутньому створити від нього ліки. Результати дослідження опублікували у грудні в журналі Nature Aging.

Так, вивчивши цей процес за допомогою штучного інтелекту у кількох видів хребетних і людини, вчені встановили одну універсальну особливість: практично у будь-яких тканинах та органах з віком посилюється дисбаланс активності довгих та коротких генів.

У здорової людини активні і короткі, і довгі гени. Цей процес контролюється організмом, але з роками по мірі старіння короткі гени починають домінувати.

Саме тому, на їхню думку, отримані травми у людини похилого віку, чи то звичайний поріз, гояться довше, ніж у молодого: організму доводиться відволікатися і на дисбаланс активності генів.

Проте поки що дослідники офіційно публічно не заявляють, що старіння пов’язане виключно з цим. На сьогоднішній день не зрозуміло, чи це старіння або просто якийсь взаємозв’язок з цим процесом.

При цьому, на думку вчених, отримані результати дозволять у майбутньому розробити ліки проти небезпечних захворювань, які прискорюють старість. Очікується, що протягом найближчих 3–5 років ученим вдасться вивести на ринок ліки від різних дефектів, які провокують усередині людини прискорення процесу старіння.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 145 | Додав: radymo | Теги: старіння, ліки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]