phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:20
Сухе чи вологе гоління: що краще
Небажану рослинність на обличчі та інших частинах тіла видаляють тримерами, безпечними та небезпечними бритвами. Такі прилади та пристрої дозволяють ефективно впоратися зі щетиною. Українці ставляться запитанням, який спосіб гоління краще — сухий чи вологий, ми спробуємо розібратися в цій дилемі.

Вологе гоління: особливості

Це традиційний спосіб видалення волосся. Для нього використовують таке приладдя:

  • * бритва з одним або кількома лезами;
  • * спеціальні гель, мус або пінку;
  • * тепла вода.

Дерматологи рекомендують проводити процедуру після прийняття гарячого душу, ванни або розпарити обличчя перед голінням. Якщо пори відкриті, ризик отримати подразнення зводиться до нуля.

Основна перевага такого способу гоління — швидкість та ідеально гладка шкіра. Гострі леза видаляють найкоротшу щетину, не залишаючи дрібних волосків. Особливість гоління бритвами — необхідна вода. Якщо провести лезами по сухій шкірі, залишається подразнення. Після видалення волосків вологим способом варто використовувати зволожувальні та заспокійливі засоби. Можна придбати спеціальні лосьйони або тоніки.

Сухе гоління: пристрої та переваги

Такий метод позбавлення від небажаної рослинності з’явився відносно недавно. Його основна перевага — можна голитися будь-де та будь-коли. Це актуально під час подорожей, відряджень, тимчасової відсутності водопостачання.

Після процедури немає роздратувань, пристрої обережно зрізають небажану рослинність. Для сухого гоління необхідно купити електробритву в Україні, вони відрізняються за типами та можливостями. Основні види приладів:

  • * Роторні. Складаються з держака, зазвичай він гумований, кнопок керування та декількох головок для гоління. Кількість останніх варіюється від 2 до 4. Головки щільно прилягають до дерми та начисто видаляють небажану рослинність.
  • * Сіткові. Їх називають вібраційними. Головка шейвера прикрита сіткою, леза не торкаються шкіри. Сіткові бритви популярні не лише для домашньої експлуатації, їх активно використовують професіональні барбери.

Роторні та сіткові шейвери можуть працювати від мережі або акумулятора. Останні більш зручні для людей, які часто залишають домівку.

Сухий чи вологий спосіб: що краще обрати

Вибір багато в чому залежить від обставин. Вдома можна голитися традиційним способом, але не забувайте розпарювати дерму перед сеансом, щоб уникнути роздратувань. Електропристрої — must have для подорожей. Для чутливої шкіри краще обрати сіткові моделі.

Одноразові бритви треба вчасно замінювати, оскільки леза затуплюються та виривають волосся. Електричні необхідно просто очищувати після кожного використання. Купуючи один раз таку бритву, не треба щомісяця витрачати кошти на одноразові. Для очистки можна використовувати звичайну воду, антисептичні та спеціальні засоби. Вони продаються в магазинах косметики. Обираючи спосіб гоління, враховуйте чутливість шкіри, наявність перебоїв із водопостачанням та частоту відряджень, подорожей тощо.

Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 195 | Додав: radymo | Теги: вологе, Гоління, сухе | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]