phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:51
Сухофрукти вилікують серце і судини

 

Чи знаєте ви, що сухофрукти дуже корисні для серця та судин? Про те, чим багаті чорнослив, курага, родзинки, фініки та інжир, чому вони вважаються натуральними «ліками» і як приготувати корисну суміш із сухофруктів для серця, ми розповімо в цій статті.

Родзинки, інжир, чорнослив, курага та фініки — справжні ліки для тих, хто цінує все натуральне. Поряд із такими корисними властивостями сухофруктів, як поліпшення травлення та обмінних процесів, а також оздоровлення шкіри та волосся, вони мають ще одну важливу властивість: завдяки вмісту великої кількості калію, вони зміцнюють та оздоровлюють серцево-судинну систему. Калій — один із найважливіших мікроелементів для підтримки нормальної роботи серця і судин, про що знає і сучасна медицина.

Цікаво: під час сушіння фруктів концентрація корисних речовин у них тільки збільшується! Наприклад, у 100 г свіжого винограду міститься близько 200 мг калію, а в 100 г родзинок — 860 мг. А в куразі калію в 5 разів вище, ніж у свіжому абрикосі.
Сухофрукти містять й інші корисні речовини та вітаміни:

Чорнослив містить магній, мідь, кальцій, марганець, залізо, йод, калій, вітаміни групи В, а також Е, С, РР. Вітаміни групи В зміцнюють нервову систему, а калій — серце. Чорнослив називають найкращим профілактичним засобом для нормалізації обміну речовин і кров'яного тиску. Крім цього, він нормалізує роботу нирок і жовчного міхура, має відмінні антибактеріальні властивості та зміцнює імунітет.

Фініки містять цинк, натрій, калій, фтор, кобальт, мідь, фосфор, залізо, алюміній, марганець, вітаміни: А, С, В1, В2, В6. У Китаї фініки називають їжею довгожителів, а в арабських країнах — «хлібом пустелі». Фініки попереджають анемію, гіпертонію, нормалізують тиск, авітаміноз, покращують роботу серця. Завдяки великому вмісту глюкози та фруктози, вони покращують роботу мозку, допомагають відновитися після хвороби, підвищують витривалість організму.

Родзинки містять вітаміни А, В (В1, В2, В5, В6), С, калій, фосфор, залізо, магній, хлор. Як одні з найкорисніших сухофруктів, родзинки поповнюють дефіцит заліза в організмі, завдяки чому є особливо корисними за недокрів'я; зміцнюють нервову систему, покращують сон. Кілька родзинок на день — необхідність для всіх, хто страждає на захворювання серцево-судинної та нервової системи. Також корисні для зміцнення імунітету, за авітамінозу та після тривалої хвороби.

Інжир багатий на вітаміни групи В, а також А, С. Містить калій, натрій, кальцій, залізо, фосфор, магній. Особливо корисний за зниженого гемоглобіну в крові, венозної недостатності та гіпертонії, за авітамінозу і легеневих захворювань, для оздоровлення нервової системи. Знижує рівень холестерину в крові, зміцнює імунітет, знімає спазми з судин, розсмоктує тромби, що утворилися.

Курага також корисна та незамінна для серця, як і родзинки. Містить магній, калій, фосфор, залізо, вітаміни: А, С, В. Регулярне вживання кураги особливо необхідне за анемії, серцево-судинних захворювань, авітамінозу, для поліпшення зору та складу крові. Важлива властивість кураги — вона бореться із закупоренням судин. Людям, які перенесли операції на серці або судинах, медики дуже рекомендують додати курагу до свого щоденного раціону.

Курага є основною їжею та джерелом здоров'я людей, що проживають у далеких пакистанських Гімалаях. Середня тривалість життя цих людей — понад сто років, і навіть у такому похилому віці вони залишаються повними сил та енергії. В чому загадка їхнього міцного здоров'я? Проживаючи в дикій гористій місцевості, у них немає можливості вирощувати що-небудь, їхній «хліб» — це свіжі абрикоси влітку і в'ялені — курага — взимку. З кураги вони також готують свій унікальний напій, який дозволяє їм довго залишатися молодими та здоровими.

Ми перерахували найголовніші види сухофруктів, які корисні для здоров'я серця та судин. А тепер дізнаймося, як приготувати корисні та поживні ласощі для здоров'я серцево-судинної системи.

Готуємо корисні ласощі для серцево-судинної системи.
Корисний рецепт

Інгредієнти:

• Сухофрукти (по 100—200 г): курага, родзинки, інжир, фініки, чорнослив.

• Горіхи (чищені — 25—50 г) — на ваш смак: волоські або ін.

• Мед.

• Мелена кориця (1/2—1 ч.л.) — за бажанням.

Приготування:

1. Сухофрукти замочити в холодній воді на 10—25 хв. Злити воду, промити під проточною.

2. Сухофрукти ошпарити окропом.

3. Почистити, видалити кісточки.

4. Почистити горіхи.

5. Подрібнити сухофрукти та горіхи за допомогою блендера або м'ясорубки.

6. Суміш із сухофруктів і горіхів перекласти в ємність, додати корицю та мед. Меду потрібно рівно стільки, щоб він покрив суміш.

Зберігати в холодильнику, у банці під кришкою.

Вживайте ці ласощі 1—2 рази на день, особливо добре — за сніданком.

 

Категорія: Народні поради | Переглядів: 1384 | Додав: adminA | Теги: сухофрукти вилікують серце і судини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]