phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:04
Супрун попередила про смертельну небезпеку - достатньо одної години в авто

 

Звичайного літнього дня на сонці панель автомобіля всього за одну годину може нагрітися до 70 ℃ . Дитині, яка за таких умов лишиться в зачиненому авто, тієї ж години достатньо, щоб постраждати від теплового удару. Більше того, у випадку сильного перегрівання їй може загрожувати смерть. Розповіла про це в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

"Ніколи не залишайте дітей в машині без нагляду дорослих протягом будь-якого часу. Навіть якщо ви уважні та люблячі батьки, психологи попереджають, що в рутинних справах, ви можете забувати про дуже важливі речі. І це може статись з кожним", — застерігає вона.

В.о. міністра охорони здоров'я зауважує, що на швидкість отримання теплової травми впливають різні фактори, зокрема вік, вага, наявні проблеми зі здоров'ям, тип одягу та рівень гідратації в організмі.

"Діти, в порівнянні з дорослими, особливо чутливо реагують на зміни температури. Проте часто вони не відчувають перепадів, не можуть вчасно сказати, що їм спекотно. Перебуваючи в тих самих умовах, що і дорослі, діти перегріваються набагато швидше", — пояснює вона.

Тим, хто планує подорож з дітьми автомобілем в спекотний період, в.о. міністра охорони здоров'я рекомендує брати достатню кількість води для пиття й обтирання, частіше робити зупинки, одягати дитину в легкий одяг і стежити за температурою в салоні авто.

Супрун акцентує увагу на важливості вживання всіх можливих заходів, які допоможуть уникнути перегрівання, адже за певних обставин воно може становити серйозну загрозу не лише здоров'ю, але й життю дитини. Таких самих правил безпеки слід дотримуватися й у випадку з домашніми улюбленцями.

Раніше Уляна Супрун розвінчала міфи про лікування інсульту. В.о. міністра охорони здоров'я наголосила на тому, що інсульт — це невідкладний стан, тож, якщо в людини раптово змінилось мовлення, перекосило обличчя, почали погано слухатись рука чи нога на одній половині тіла, не можна нічого не діяти й просто чекати на полегшення.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 647 | Додав: adminA | Теги: одна година в авто, смертельна небезпека, Супрун | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]