phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:11
Суттєво знизила ризик болю в спині ходьба тричі на тиждень
Ходьба тричі на тиждень з сумарною тривалістю 130 хвилин на 28 відсотків знизила ризик повторної появи болю в спині у людей, які раніше від нього страждали.

Це виявило дослідження, у якому одна група людей регулярно займалася ходьбою з поступовим збільшенням її тривалості, а інша — не виконувала жодних вправ.

У групі, яка займалася ходьбою, також рідше виникали серйозні напади болю в спині. Такі результати опублікували в журналі Lancet.

Як ще ходьба повпливала на здоров’я?

У дослідженні взяла участь 701 людина з Австралії, яка раніше стикалася з болями в попереку, середнім віком 54 роки.

Половині учасників призначили ходьбу як форму фізіотерапії, тоді як інша половина виступала як контрольна. Окрім того, що більш часта ходьба сприяла зниженню ризику появи болю в спині, вона збільшувала інтервали між нападами. У контрольній групі біль у спині з’являвся в середньому через 112 днів після початку спостереження, тоді як у досліджуваній — аж через 208.

І хоча науковці фіксували однакову кількість випадків болю в спині в обох групах, у тих людей, що регулярно займалися ходьбою, біль був менш інтенсивним і рідше потребував втручання лікарів. Таким чином, дослідники припустили, що ходьба може бути ефективним та доступним методом запобігання появі болю у спині.

Чим ще корисна ходьба

Раніше схоже дослідження показало, що 150 хвилин помірної активності, наприклад ходьби, на тиждень може усунути ризики, пов’язані з малорухливим способом життя.

Крім того, швидка ходьба допомогла знизити ризик появи діабету другого типу і впоралася із цим краще за повільну прогулянку. Щоб знизити ризик цієї хвороби на 39 відсотків, потрібно ходити зі швидкістю 6 кілометрів на годину.

Ходьба протягом години на день також виявилася корисною для літніх пацієнтів лікарень — вона посприяла зниженню ризику ускладнень та покращенню фізичних функцій організму.
Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 621 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]