phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:58
Відома науковець-мовознавець відвідала Україну, щоб вигідно купити телевізор Samsung
Відома науковець-мовознавець, яка займається вивченням кашубської мови, приїхала в Україну, щоб купити телевізор Samsung за дуже вигідною ціною і погодилася відповісти на запитання українських журналістів.

- Хочемо запитати вас про літературу на кашубській мовою. Чи є люди, крім вас, які пишуть по-кашубськи? І чи є видавці, які ці твори друкують і розповсюджують літературу?

- Звісно, що є. Маємо кілька видавництв, які видають літературу написану по-кашубськи, і маємо також письменників, в основному поетів. Є такі, що пишуть виключно по-кашубськи, і є такі, які пишуть по-кашубськи і по-польськи. Проте, на жаль, з прозою слабенько - фактично від часу "Життя і пригод Ремуса", про що я згадую не раз у кожному своєму інтерв'ю, ніхто у нас не написав справжнього роману по-кашубськи. Траплялися оповідання та повісті, але роману ніхто не написав.

Взагалі зараз по-кашубськи люди вже не пишуть, так би мовити, винятково про рідну країну й історію свого народ, як було раніше, а намагаються писати на більш універсальні теми. Але весь час нам не вистачає літератури для дітей та молоді, пригодницьких повістей. Була б в нагоді нам також і фантастика та фентезі, або щось на зразок жіночих романів ...
- А що пишете ви - вірші чи прозу?

- По-кашубськи я написала всього п'ять віршів. Один з цих віршів потім використовувала в своїй пісні кашубська рок-група. Я пишу взагалі прозу, оповідання, хоча одного разу мені вдалося написати і п'єсу. А тепер я взялася за роман по-кашубськи, в жанрі наукової фантастики ...
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 2005 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]