phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:40
Тест драйв Honda CR-V Hybrid

Ненажерливий бензиновий двигун із турбонаддувом пішов в історію: Honda CR-V доступна лише з екстраординарним гібридним приводом. Він повинен був взяти його на тест ADAC, а потім виявити себе в тесті на витривалість.

Honda CRV

Великий простір для спокійної подорожі

Досі ця машина майже не з'являлася у заголовках. Модель існує вже більше 25 років: Honda пропонує позашляховик з ім'ям CR-V з 1996 року, довгий час лише з досить ненажерливим 2,0-літровим бензиновим двигуном. Тільки в 2004 році Honda додала у свій модельний ряд економічний дизельний двигун. Поки що доступна тільки гібридна версія, опціонально з переднім або повним приводом.

Honda CR-V Hybrid у тесті ADAC

Гібридні приводи характеризуються тим, що невеликий, але дуже ефективний електродвигун підтримує значно більший і потужніший, але неефективний двигун внутрішнього згоряння і тим самим знижує навантаження паливо. Енергія невеликого електродвигуна губиться як побічний продукт при гальмуванні та відпусканні акселератора. Технічний термін цього – рекуперація. Отримана енергія гальмування зберігається в акумуляторі та за необхідності знову використовується. В принципі це добре працює на практиці, оскільки Toyota Prius вже багато років доводить, що є піонером гібридних технологій.

Три автоматичні режими роботи

Насправді можна розрізняти три робочих стану Honda CR-V e: HEV. З одного боку, електродвигун без працюючого двигуна внутрішнього згоряння: це відбувається при низькому навантаженні, наприклад, коли автомобіль їде містом. Однак запас енергії в акумуляторі дуже обмежений на рівні 1,5 кВтг, так що тільки на короткі відстані можна їздити виключно на електромашині та електриці від акумулятора. "EV Drive" нічим не відрізняється від знайомого гібридного автомобіля.

Другий режим роботи Honda CRV Hybrid спрацьовує, коли батарея розряджається, особливо, коли потрібна підвищена потужність для швидкого прискорення і на високих швидкостях на автомагістралі. У цьому робочому стані - і ця головна відмінність - двигун внутрішнього згоряння приводить у дію лише вбудований генератор для вироблення електроенергії. Двигун внутрішнього згоряння працює, але автомобіль, як і раніше, чисто електричний. Honda називає цей робочий стан "гібридним приводом".

Honda CRV

По-третє, і зараз це ускладнюється, існує ще робочий стан, у якому двигун внутрішнього згоряння з'єднаний безпосередньо з провідним мостом через муфту, а електрична машина від'єднана. Тепер привод повністю переданий двигуну внутрішнього згоряння. Електротягова машина перебуває у стані спокою.

Цей третій режим роботи, названий Honda «приводом двигуна», виникає лише тоді, коли необхідне навантаження майже точно відповідає потужності, яку двигун внутрішнього згоряння розвиває у його так званій найкращій точці. Оскільки Honda не має трансмісії, це відбувається на швидкостях від 80 до 120 км/год, коли машина ковзає вперед.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 344 | Додав: radymo | Теги: драйв, тест, Honda CRV, Hybrid | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]