phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:35
ТОП-5 найбільших вантажних кораблів у світі

 

Топ-5 найбільших вантажних суден для контейнерних перевезень за версією Good Logistics:

Emma Maersk

Довжина 397 метрів, вантажопідйомність 157 000 тонн. У 2006 році, коли судно вперше вирушило в плавання, воно було найбільшим судном у світі. Це контейнерне судно супроводжує досить погана репутація. При його будівництві сталася велика пожежа, а в 2013 році в результаті пошкодження одного з двигунів судно втратило керованість прямо в Суецькому каналі. Речі про затоплення, втім, не йшло і управління вдалося відновити. У Європі ж судно критикують за використання сірчистого палива.

Esso Atlantic

Його довжина 406 метрів, вантажопідйомність 516 000 тонн. Колись найбільший в світі нафтовий супертанкер Esso Atlantic був побудований в Японії в середині 1970 років. Однак перше плавання по прямому призначенню зробив під прапором Ліберії, в якій і був зареєстрований. Танкер в основному займався перевезенням нафти між Європою і країнами Близького Сходу, а в 2002 році був розібраний на металобрухт в Пакистані.

Pierre Guillmat

Довжина цього судна - 414 метрів, а вантажопідйомність 550 000 тонн. Супертанкер був побудований французької компанією, але прожив всього 5 років і був розібраний на металобрухт в Південній Кореї в 1983 році. Настільки недовгий термін служби пояснюється тим, що комерційна корисність супертанкера виявилася мінімальною - через свою ширину він не міг пройти ні по Суецькому ні по Панамському каналу.

Seawise Giant

Довжина 458 метрів, вантажопідйомність 560 000 тонн. Ще недавно Seawise Giant вважався найдовшим кораблем в історії. Він був настільки величезний, що його довжину порівнювали з найвищими будівлями в світі і вже звичайно судно не могло вміститися ні в Суецькому ні в Панамському каналі. У ході Ірано-Іракської війни в 1988 році корабель серйозно пошкодила ракета іракських ВВС, поки корабель перевозив іранську нафту в Перській затоці. У результаті корабель затонув недалеко від берега. Однак незабаром після війни компанія Norman International змогла відбуксирувати його в Сінгапур, де судно вдалося полагодити і знову ввести в експлуатацію вже в 1991 році з новою оптимістичною назвою Happy Giant. Згодом корабель перетворили на плавучу платформу, а в 2009 році гігант відправився в свій останній шлях до берегів Індії, де був розібраний на металобрухт.

Prelude

Довжина 488 метрів, вантажопідйомність 600 000 тонн. Прелюдія - це перша у світі плавуча платформа не лише для транспортування, але і для видобутку, та зрідження природного газу безпосередньо на борту. Судно поки не добудовано, але корпус вже спущений на воду. До речі, будує його Samsung Heavy Industries. Будучи по суті пересувним газопереробним заводом, Прелюдія вже зараз є найбільшим плавучим спорудою з коли-небудь створених людиною. У 2017 році, коли будівництво всіх високотехнологічних компонентів на корпусі буде завершено, планується здійснити буріння морського дна недалеко від Австралії.

Категорія: Поради для бізнесу | Переглядів: 1200 | Додав: radymo | Теги: вантажний корабель | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]