phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

05:09
Топ-6 способів - як заспокоїти нерви за хвилину
Іноді нервове напруження з приводу тієї або іншої ситуації сягає такого градуса, що, здається, ще трохи, і ви вибухнете зсередини. Але водночас ви чітко усвідомлюєте, що саме зараз необхідно приймати рішення та діяти максимально спокійно і зібрано.

То як же зібратися за хвилину? Як швидко та ефективно заспокоїти нерви і привести себе до норми?

У моменти сильного нервового напруження намагайтеся подумати про те, що вам зараз хотілося би видихнути і немов струсити з себе рукою емоційне напруження.

Виходячи з цієї, часом неусвідомленої, необхідності й слід діяти в боротьбі з раптовою нервозністю.

Глибоко видихнути-вдихнути

А це означає, що для початку потрібно зробити глибокий, протяжний видих, що називається, до останнього ковтка повітря. Потім повільно і з відтягненням вдихнути. Вже через 2-3 таких чергування видихів-вдихів ви відчуєте, як вас відпускає нервовий ступор.

 Максимально розслабитися

Крім глибокого дихання, ваше тіло віддячить вам спокоєм, якщо ви дозволите йому максимально розслабитися – прямо-таки розтектися по стільцю або кріслу.

У максимально розслабленому стані закрийте очі й повільно дорахуйте до 16, а потім назад. На це піде лише пів хвилини, але на світ ви вже поглянете по-іншому. Більш спокійно й усвідомлено.

Візьміть щось солоденьке

Вельми ефективно нервову напругу зніме що-небудь солодке: солодкий чай, просто солодка тепла вода, чай зі шматком тістечка. У цей час організм почне активно виробляти гормони задоволення ендорфіни, які принесуть бажане полегшення.

Масаж пальців рук

Досить часто психологи рекомендують для, так би мовити, інтенсивного релаксу масажувати протягом хвилини пальці рук.

 Прохолодну воду на обличчя

Або, намочивши попередньо долоні прохолодною водою, повільно провести ними по обличчю в напрямку від чола до щік та підборіддя. А потім інтенсивно масажувати шию і плечі. Після чого знову сполоснути руки, немов ритуально змиваючи з них нервову напругу і занепокоєння.

Музика і голосний крик

Для швидкого зняття нервової напруги дуже ефективна й музикотерапія, оскільки нервова система людини і її мускулатура здатні відчувати ритм.

Крім того, виплеснути негативну емоцію допомагає голосний крик на весь видих. Якщо ви, звичайно, не в офісі. Пів хвилини, і весь негатив піде. Вдома можна покричати в подушку.

Взагалі, при нервових напругах і стресах завжди з’являються затискачі, блоки у м’язах. Іноді ми не розуміємо, чому болить спина, голова, шия тощо. А причинами часто бувають нервові напруження, стреси, які відображаються на нашому тілі.

Також хоча б раз на тиждень, у вільний час, варто побалувати себе масажами, щоб зняти блоки. Також досить ефективно медитувати, щоб закріпити нервову систему та надалі менше реагувати на негативні ситуації.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 160 | Додав: adminA | Теги: хвилина, заспокоїти нерви, топ-6 способів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]