phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

07:13
Три несподівані причини екстремально низького тиску - не нашкодь собі сам
Лікарі розповіли, чому в деяких людей при зовні міцному здоров’ї постійно низький тиск і як це виправити.

Гіпотонія не рідкість

Всупереч громадській думці, гіпотонія зустрічається нітрохи не рідше, ніж гіпертонія. Люди, які регулярно зазнають занепаду сил, безпричинний головний біль і хронічну втому під час перевірки дізнаються, що у них екстремально низький артеріальний тиск. і ця новина часто стає шокуючою: звідки? Адже зі здоров’ям жодних серйозних проблем немає, як і хронічних захворювань.

Лікарі-кардіологи розповіли, що стає пусковим механізмом розвитку гіпотонії. Ви здивуєтеся, але часто людина сама причина гіпотонії.

Чинники, що негативно впливають на тиск

За словами медиків, низький тиск – серйозна нагода задуматися і звернути пильну увагу на роботу свого організму. Це той випадок, коли погіршення самопочуття відбувається з, здавалося б, малозначущих причин.

Понад те, у розвитку гіпотонії часто винні самі люди. І ось чому: до падіння тиску призводять:

нездатність справлятися зі стресом. Нервова перенапруга, паніка і страх щось не встигнути, не зробити призводять до хронічного стресу. Особливо часто на це страждають люди, для яких робота означає дуже багато. Як наслідок, від найменших проблем та позаштатних ситуацій у них падає тиск. будьте обережні: одного разу ви ризикуєте потрапити через це до лікарні.
 
неправильне харчування
. Захопившись правильним харчуванням, багато людей сильно урізають свій раціон харчування. залишають лише низькокалорійні та натуральні продукти. Це непогано, але перекоси в їжі загрожують погіршенням здоров'я, у тому числі гіпотонією, яка складно піддається лікуванню. Якщо не хочете дізнатися, що таке екстремально низький тиск, почніть повноцінно харчуватися. Наприклад, щільно снідайте, їжте невеликими порціями та обов'язково включайте в меню м'ясо та продукти, багаті на білок. Саме дефіцит цієї речовини призводить до гіпотонії.
  
нестача вітамінів Е, С, групи В.
У міжсезоння та взимку у людей часто виникає авітаміноз. Запускати цей стан не можна. А ось переглянути свої принципи харчування треба обов'язково. Додайте продукти, багаті на вітаміни Е, С та групи В. У першу чергу – горіхи (вітамін Е), болгарський перець та цитрусові (вітамін С), печінку, каші зі злаків (вітаміни групи В).

Час до лікаря

Якщо падіння тиску трапляється все частіше і регулярно призводить до перед-непритомного стану або втрати свідомості, слід не відкладаючи на майбутнє проконсультуватися з лікарем. Наприклад, із дільничним терапевтом у поліклініці за місцем проживання.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 141 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]