phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:04
Тромбозу запобігають ці продукти: список
ананаси Тромбоз — це формування згустку крові, який називається тромбом. При такому стані лікарі можуть призначати препарати, які розріджують кров. Однак на початкових стадіях недуги або для профілактики подібні ліки небезпечні. Щоб зменшити ризик тромбозу фахівці рекомендують змінити раціон.

За даними фахівців, на допомогу прийде лужна їжа. Вона знижує окисні процеси в крові та допомагає усунути причину можливого розвитку тромбозу. Які продукти розріджують кров? Зберігайте список, щоб поліпшити свій раціон і здоров’я.

Вода

Більшість процесів в нашому організмі забезпечує саме вода. Ми часто ігноруємо рекомендації щодо дотримання водного балансу, що з віком може стати великою проблемою для здоров’я. Зневоднення викликає згущення крові та згодом утворення тромбу. Намагайтеся протягом дня випивати не менше 1,5-2 літрів води.

Куркума

Ця спеція впливає на організм як антиагрегант. Вона запобігає згортанню крові не гірше ліків. Медики рекомендують додавати куркуму в раціон не тільки, щоб уникнути тромбозу, але і підвищити імунітет в цілому. Корисні речовини в ній покращують обмінні процеси та допомагають виводити токсини з організму.

Пекучий перець

Вчені називають пекучий перець швидкодійним антикоагулянтом. Він нейтралізує злипання тромбоцитів, через які нерідко відбувається утворення тромбів. За деякими даними, велика кількість перцю в раціоні може руйнувати тромби, однак занадто налягати на нього не варто, адже можна завдати шкоди власному шлунку.

Імбир

Корисним для розрідження крові імбир робить його здатність позитивно впливати на агрегацію тромбоцитів. У ньому міститься природна кислота саліцилат, яка має протизапальні та антикоагулянтні властивості.

Ананас

У цього екзотичного фрукта є фермент бромелайн. Це природний розчинник крові, який зменшує липкість тромбоцитів. У комбінації з куркумою та імбиром, запевняють фахівці, ефективність користі ананаса підвищується.

Продукти з вітаміном Е

Вони сприяють профілактиці тромбозу і затвердіння артерій. Серед таких продуктів лікарі виділяють рослинну олію, мигдаль, броколі, манго та авокадо. Ще один варіант — включити в раціон добавки з вітаміном Е, але перед цим варто проконсультуватися з лікарем.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 348 | Додав: radymo | Теги: запобігання, тромбоз, продукт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]