phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:40
У 5 областях і Києві - епідемія грипу

 

У п'яти областях України та місті Києві інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

За період з 28 листопада по 6 грудня на грип та ГРВІ захворіло 229 448 осіб, з них 69,5% - діти у віці до 17 років.

Епідпоріг захворюваності перевищено в Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Луганській і Чернівецькій областях, а також у столиці.

Найвищий показник захворюваності на 100 тис. населення зареєстровано в Київській області, найнижчий - у Закарпатській.

Повідомляється, що за звітний тиждень темп приросту захворюваності серед дорослих і дітей до 17 років зріс на 10,6% і 19,5% відповідно.

З початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 45 тис. 346 осіб.

Раніше керівник апарату Київміськадміністрації Володимир Бондаренко припустив, що в Києві карантин буде запроваджено в січні 2017 року.

Довідка. Як відрізнити грип від ГРВІ та застуди

Самостійно відрізнити грип від ГРВІ та застуди можна за симптомами:

1. Грип стартує дуже швидко. Зранку можна бути здоровою людиною, а до вечора - звалитися з температурою під 39 С. ГРВІ "розганяється" протягом двох, а то й трьох днів.

2. Температура при ГРВІ зазвичай - трохи вища ніж 38-38,5 С. І це - на день-два. Грип дає 39 С, а то навіть 40 С на три-чотири дні.

3. Грип дає досить яскраві хворобливі відчуття: сильний озноб, рясне потовиділення, сильний головний біль в лобно-скроневій ділянці, біль при русі очей, ломота у м'язах і суглобах. ГРВІ таких відчуттів або не дає зовсім, або, в разі важкого перебігу хвороби, вони все-таки набагато м'якші.

4. Під час грипу рідко виникає нежить, його візитна картка - сильна закладеність носа з другого дня хвороби без виділень слизу. Звичайна ГРВІ найчастіше починається саме з нежиті. Біль у горлі у випадку грипу також виникає досить рідко.

5. Грип майже завжди супроводжується болісним кашлем з болем за грудиною.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 912 | Додав: adminA | Теги: епідемія грипу, Київ, 5 обласей | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]