phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:27
У цих продуктах кальцію більше ніж у кислому сирі: поради
Кальцій – один із тих елементів, який життєво необхідний людині. При нестачі кальцію кістки та суглоби стають крихкими та "пористими", а зуби кришаться, порушується обмін речовин.

Якщо ви хочете заповнити дефіцит кальцію в організмі, не вдаючись до медичних препаратів, вам варто звернути увагу на ці продукти харчування.

Розглянемо продукти рослинного походження за вмістом кальцію

Мигдаль

Мигдаль випереджає всі горіхи за вмістом кальцію. У 100 г мигдалю міститься 266 мг кальцію, а це на хвилиночку, майже 30% від добової норми. Крім того, в мигдалі неймовірна кількість корисних жирів, білка, вітаміну Е та клітковини. Вживання мигдалю сприяє зниженню кров’яного тиску завдяки магнію та марганцю. Єдиний недолік – висока ціна за мигдаль.

Інжир

Сушений інжир у порівнянні з іншими сухофруктами містить найбільше кальцію, також у ньому багато антиоксидантів та клітковини, калію та вітаміну К. У 100 г сушеного інжиру міститься 16% від добової норми споживання кальцію.

Кунжут

Кунжут – найдоступніший продукт. У зернах кунжута кальцію більше, ніж у мигдалі. На 50% кунжут складається з олії, тому це дуже калорійний продукт, необхідно враховувати це, якщо ви ведете підрахунок калорій. Щоденне вживання кунжуту заповнює дефіцит кальцію в організмі, оздоровлює кишечник та регулює рівень гормонів. Особливо корисний кунжут для чоловіків: у 1 столовій ложці кунжутного насіння міститься 11 мг цинку.

Бобові (квасоля, нут, сочевиця)

Бобові, особливо біла квасоля та сочевиця. У них міститься значна кількість білка, кальцію, клітковини та мікроелементів. Крім цього бобові сприяють зниженню рівня "поганого" холестерину та ризик розвитку цукрового діабету.

Зелень та овочі

Листові овочі: капуста, зелень (петрушка, кріп, ревінь, шпинат). У 250 грамах зелені та овочів кількість кальцію може сягати 35% від добової норми. Але є одна маленька особливість – оксалати заважають засвоєнню кальцію. У високо оксалатних продуктах (шпинат і ревінь) до ¼ кальцію не засвоюється організмом. Низькооксалатні продукти – це капуста та її різновиди (пекінська, броколі та кольорова), кріп та петрушка.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 213 | Додав: radymo | Теги: продукт, Кальцій, користь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]