phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:34
У Радуцького низький рівень знань - Супрун

Супрун: У Радуцького низький рівень знань

Екс-керівник Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун заявляє, що депутат фракції "Слуга народу" та засновник клініки "Борис" Михайло Радуцький, який незабаром може очолити МОЗ, не має системного плану розвитку медицини, і загалом рівень його знань та умінь – низький.

Джерело: інтерв’ю Супрун "Українській правді. Життя".

Пряма мова: "У Радуцького низький рівень розумінь та знань. Порівняти його освіту та розуміння щодо того, що має відбуватись в охороні здоров'я, з Павлом Ковтонюком (заступник міністра охорони здоров'я часів Супрун – ред.) – як порівняти день та ніч".

"Є багато речей, яких йому бракує. І це проблема. Він навіть не зробив "домашнє завдання". Спілкуємось з президентом, він каже: "Треба зробити аудит всіх лікарень". Ми вже два роки це робимо зі Світовим банком та Deloitte. І державна страховка теж вже існує. Не говори як не знаєш, що відбувається. Або прочитай щось".

Деталі: Супрун розповіла, що з Радуцьким спілкувалася один раз на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським і в неї склалося враження, що в нього немає системного плану, а його ідеї непродумані.

Вона також додала, що їй страшно за те, що далі буде з медициною, але вона довіряє професійним держслужбовцям, які лишилися в МОЗ, і радила б новій команді дослухатися до них.  

Передісторія:

Уляна Супрун восени 2013 року приїхала зі США до Києва.

12 липня 2016 року її призначили заступницею міністра, а з 27 липня 2016 року Супрун виконувала обов’язки міністра охорони здоров'я.

Супрун заявляла, що вона готова далі очолювати своє міністерство, якщо в новому уряді буде можливість продовжувати реформу системи охорони здоров'я.

Шостий президент Володимир Зеленський ще під час передвиборчої кампанії висловлювався критично про Супрун та медичну реформу на чолі з нею.

29 серпня Верховна Рада 9 скликання на першому засіданні призначила нових міністрів в уряд прем’єра Олексія Гончарука. Зокрема, міністром охорони здоров’я призначили Зоряну Скалецьку (Черненко).

2 вересня Скалецька представила колективу міністерства своїх радників. Серед них, зокрема, Ольга Голубовська, Олександр Чумак, Дмитро Раімов, Михайло Загрійчук, Андрій Гук, Андрій Семиволос, Олена Сімоненко. Частина з них – наближені до фармацевтичного монополіста часів Раїси Богатирьової Петра Багрія.

Скалецька – експерт із питань медичної реформи у "Реанімаційному пакеті реформ", голова правління Української медико-правової асоціації, директор громадської організації "Форум здоров’я" та член Всесвітньої асоціації медичного права.

За словами голови парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, за кілька місяців очільником МОЗ може стати депутат фракції "Слуга народу" та засновник клініки "Борис" Михайло Радуцький, а Скалецька – його заступницею.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 478 | Додав: adminA | Теги: Радуцький, низький рівень знань, Супрун | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]