phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:15
Учені "надрукували" функціональний серцевий клапан - науковий прорив

Науковий прорив: учені "надрукували" функціональний серцевий клапан

Серцевий клапан з колагену, надрукований на 3D-біопринтері, містить усі складні елементи, що забезпечують біохімічні сигнали.

Американські вчені оголосили про великий прорив у боротьбі з серцевими захворюваннями. Створили повністю функціональні частини органу з колагену за допомогою 3D-біопринтера.

Технологія створення частин органів описана в журналі Science, який вийшов 1 серпня. Автори відкриття – вчені з Університету Карнегі - Меллон у Піттсбурзі.

Серцевий клапан з колагену, надрукований на 3D-біопринтері, містить усі складні елементи, що забезпечують біохімічні сигнали. Завдяки ним функціонує весь орган.

"Ми змогли показати, що 3D-друк серцевого клапана з колагену можливий, і він працює", - заявив один з авторів відкриття, доктор Адам Файнберг.

Попередні спроби "друку" подібних частин серця вважалися незадовільними через погані точності реплікації тканин. А використання колагену, який є ідеальним біоматеріалом для цього завдання, вважалося неможливим. Спроби 3D-друку органів з його використанням закінчувалися тим, що матеріал перетворювався в желеподібну субстанцію.

Технологія допоможе пацієнтам, які очікують пересадки серця. Її випробують на тваринах, а потім на людях.

Американські вчені представили революційний пристрій - біопринтер, який функціонує за принципом звичайного офісного принтера, тільки замість тексту й картинок він друкує органи. Біопринтер працює за таким принципом, в картридж новітнього винаходу потрібно заправляти складну суміш зі стовбурових клітин людини або тварини.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 487 | Додав: adminA | Теги: друк, функціональний серцевий клапан, науковий прорив | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]