phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:14
Угоду про співпрацю у медичній галузі підписали Україна та Євросоюз
Єврокомісарка Стелла Кіріакідес та міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко у Львові підписали угоду про участь України у програмі EU4 Health.

Україна Євросоюз

У п’ятницю, 15 липня, у Львові підписали угоду між Україною та Європейським Союзом про співпрацю в медичній галузі.

Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, у одній з лікарень Першого медичного об’єднання єврокомісарка з питань охорони здоров’я ЄС Стелла Кіріакідес та міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко підписали угоду про участь України у програмі EU4 Health.

За словами Стелли Кіріакідес, підписання цієї угоди дозволить Україні отримувати додаткове медичне фінансування від країн ЄС, а очільник МОЗ зможе напряму звертатися до міністрів країн Європейського Союзу.

"Сьогодні маємо історичну подію. Ця угода дозволяє системі охорони здоров’я інтегруватись у європейський простір. Ми своєю працею, своєю відданістю показали, що ми є європейцями, що в нас цінності європейські. Сьогодні Європа показала, що вважає нас своєю родиною", – зауважив сказав Віктор Ляшко.

Одним із важливих пунктів документа є пошук партнерів для будівництва реабілітаційного центру за проєктом «Незламні» у Львові. Національний центр надаватиме належну медичну допомогу всім українцям, які постраждали внаслідок військових дій РФ.

"Це суттєвий крок до здійснення нашої мети – будівництва Національного реабілітаційного центру "Незламні" у Львові", – додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Зазначимо, що загальний бюджет програми EU4 Health на 2021-2027 роки становить 5,3 млрд євро. Отримувати фінансування на проєкти покращення охорони здоров’я зможуть органи державної влади, неурядові організації, малий і середній бізнес на рівних умовах, як і їхні колеги з країн-членів ЄС, Норвегії та Ісландії.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 252 | Додав: radymo | Теги: угода, EU4 Health, україна, Євросоюз, галузь, Медична | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]