phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:46
Українців Супрун попередила про небезпеку неперевірених фактів про здоров’я

Супрун попередила українців про небезпеку неперевірених фактів про здоров’я

Очільниця МОЗу закликала читати медичну інформацію лише на перевірених та правдивих ресурсах

Очільниця Міністертва охорони здоров’я Уляна Супрун закликала українських громадян ретельно обирати ресурси, на яких вони читають про здоров’я.

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун наголосила, що не варто довіряти ресурсам, які містять посилання на вигадані дослідження, або взагалі не мають посилань на докази, в яких висновки базуються на усталених традиціях чи практиках («так лікувалися в давньому Китаї»), автор інформації апелює до емоцій людини («одна таблетка, що вилікує рак») або ж інформація висвітлена однобоко, в тексті наявні упередження та помітні логічні помилки.

За  словами очільниці МОЗ, слід намагатися знаходити та читати найновішу інформацію про здоров’я.

Супрун підкреслила, що найнижчий рівень мають окремі думки експертів (навіть якщо це професор), опис окремих випадків чи невеликі когортні дослідження. Найвищий — систематичні огляди та мета-аналізи. Вони є одними з найдостовірніших способів аналізу наукових даних.

Вона закликала не шукати порад в інтернеті і читати важливо лише на перевірених та правдивих ресурсах, а також вдосконалювати знання англійської мови, адже більшість авторитетних ресурсів публікують інформацію саме англійською, бо це мова сучасної науки.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 540 | Додав: adminA | Теги: небезпека неперевірених фактів про , Супрун, українці | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]