phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:21
Універсальні ліки від болю розробили вчені
універсальні ліки Команда вчених, яку очолюють хіміки Стівен Мартін та Джеймс Сан з Техаського університету в Остіні, повідомили про розробку потужного болезаспокійливого препарату, який знімає біль способом, який ніколи і ніхто не застосовував до цього часу.

Синтетична сполука, відома як UKH-1114, продемонструвала в експерименті з гризунами ефективність, яка дорівнює габапентину, потужному препарату для полегшення невропатичного болю.

Однак, на відміну від габапентину, нові ліки ефективніші при набагато меншій дозі, яка дозволяє домогтися тривалішого ефекту.

Винахідники нових ліків від болю вже встигли довести ефективність і безпечність використання препарату в лабораторних умовах. Однак, попереду – довгий шлях клінічних випробувань на людях.

Нові ліки можуть замінити опіоїдні анальгетики для зняття болю у важких хворих та пацієнтів, які страждають на хронічний біль, тим самим вирішивши одну з найсерйозніших проблем сучасної громадської охорони здоров’я: епідемії зловживання опіоїдами у пацієнтів з хронічним болем.

Вплив препарату базується на зв’язуванні його з рецепторами на клітинах у всій центральній нервовій системі, які називаються рецепторами сигма-2. Незважаючи на те, що цей тип рецепторів був виявлений ще 25 років тому, функції сигма-рецепторів до сих пір залишалися загадкою.

Теодор Прайс, ад’юнкт-професор нейронауки в Техаському університеті в Далласі та провідний спеціаліст із хронічного болю, перевірив UKH-1114 на мишах з пошкодженням нервів та виявив, що експериментальні ліки знімають біль нарівні з габапентином, але в 6 разів меншій дозі. При цьому аналгетичний ефект тривав кілька днів, порівняно з 4-6 годинами після застосування габапентину.

Розроблений лікарський засіб є першим анальгетиком, придатним для лікування нейропатичного болю, вражаючі дії якого базуються на з’єднанні з рецепторами сигма-2.

Дослідники подали заявки на патентування свого винаходу.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 378 | Додав: radymo | Теги: ліки, біль, універсальні | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]