phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:51
Успішна бізнес-стратегія: яка вона
Незважаючи на те, що в кожному місті є магазини одягу, не припиняють з'являтися нові торгові точки. Це не тільки фірмові бутіки та секонд-хенди, а й невеликі павільйони у торгових центрах. Якщо підготуватися ґрунтовно, це може стати гарною бізнес-ідеєю. Пропонуємо покрокове керівництво, але на початку хочемо дати пораду, яка буде корисною не лише новачкам, але вже і діючим підприємствам. Радимо час від часу проводити аудит персоналу підприємства, щоб покращити ефективність роботи, а значить і прибутку. Тим паче, що в Україні такі послуги можна вигідно замовити онлайн за посиланням viphr.com.ua, а тому цей сайт неодмінно додайте собі в закладки.

Бізнес ідея

На перший погляд здається, що керувати магазином чи мережею - це важко. Насправді за хорошої організації цей бізнес не вимагає великих витрат часу та сил. Почати необхідно з розробки комерційної стратегії. Перед відкриттям ретельно проаналізуйте конкуренцію та ринковий попит. Не варто ставати одним із однотипних магазинів одягу чи взуття, яке не користується популярністю. Щоб відкрити успішну торгову точку, потрібно визначитися з цільовою аудиторією, а вже потім аналізувати, де потенційні покупці найчастіше купують: у невеликих бутіках на центральній площі міста або в павільйонах торгових центрів.

Згідно зі статистичними даними, українці купують нове взуття в середньому раз на три місяці. При цьому воно однаково популярне як серед жінок, так і серед чоловіків.

Крім цільової аудиторії необхідно визначити нішу. Можливо, у вашому місті достатньо магазинів з дитячим одягом, але не вистачає точок із якісними жіночими сумками чи аксесуарами. Такі товари добре продаються неподалік офісних будівель і великих бізнес-центрів.

Як формується стратегія розвитку

Докладний бізнес-план повинен включати:
  • * опис цілей компанії та ринкову стратегію (на кого орієнтований продукт/послуга);
  • * перелік продукції;
  • * SWOT-аналіз (сильні та слабкі сторони, можливі ризики);
  • * аналіз конкурентів;
  • * розрахунок витрат, пов'язаних із початком підприємницької діяльності;
  • * фінансові прогнози на період 3-5 років;
  • * маркетинговий план.
Бізнес-план має відповідати на запитання: Хто? Що? Де? Коли? Як? У ньому потрібно зібрати тільки найнеобхіднішу інформацію (або подати її у вигляді діаграм, малюнків, ілюстрацій).

Бухгалтерія - важливий етап організації магазину одягу

Продумавши концепцію, можна розпочати подальшу реалізацію бізнес-плану. Для цього зосередьте увагу на бюджеті. На початковому етапі у ньому необхідно передбачити кошти на:
  • * закупівлю продукції;
  • * оренду приміщення;
  • * облаштування магазину (меблі, техніка, освітлення, ремонт та ін.);
  • * щомісячні витрати (комунальні, податки та ЗП працівникам).
Під час написання бізнес-плану потрібно ретельно оцінити витрати. Іноді варто переоцінити прогнозовані витрати та зменшити передбачувані прибутки. Також буде доречним, якщо вами буде проведена систематизація бізнесу для ефективності, точніше — якщо її проведуть фахівці VIP HR, послуги яких можна замовити на сайті компанії, про який ми вже згадували на початку статті.

Магазин одягу: бути чи не бути

Створення бізнес-плану – це одне, а його реалізація – зовсім інше. Прорахувавши всі витрати та потенційні доходи, багато підприємців вирішують відкрити віртуальний магазин. Це дозволяє скоротити витрати на ЗП працівниками та оренду/купівлю (ремонт, облаштування) приміщення. Більше того, якщо знайти надійного виробника, можна суттєво зменшити вартість продукції завдяки відсутності посередницької націнки. Співпраця з таким постачальником дозволяє без особливих труднощів відкрити свій віртуальний магазин та успішно продавати якісну продукцію не лише у вашому регіоні, а й по країні чи за кордон.
Категорія: Поради для бізнесу | Переглядів: 246 | Додав: radymo | Теги: стратегія, персонал, аудит, бізнес | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]