phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:38
Утворення тромбів: профілактика
утворення тромби Насправді утворення тромбу — це захисна реакція організму. Якби не здатність тіла до створення тромбів, людина помирала б від втрати крові навіть при найменшому порізі або травмі.

Проблеми починаються, коли утворюється тромбів дуже багато. Протизгортаюча система тоді вже не в змозі встежити за всіма та вчасно відрегулювати цей процес.

Сприятливим грунтом у розвиток тромбофлебіту є запалені розширені підшкірні вени. Ознаками підвищеного ризику тромбофлебіту є ущільнення та хворобливі відчуття у венах, почервоніння та підвищення температури.

Набряк у ділянці вен, навіть не яскраво виражений, — привід насторожитися. Адже іноді тромбоз протікає безсимптомно. Це відбувається частіше з венами, розташованими у нижній частині гомілки чи стопи.

При ризику тромбозу малюнок вен стає яскравішим, може з'являтися біль у литковому м'язі. З появою перелічених симптомів потрібно обов'язково відвідати флеболога!

Адже якщо головка тромба бовтається, не встигла приклеїтися до стінки вени, то вона може потрапити в легені і спровокувати смертельно небезпечне ускладнення.

Виявити тромб допоможе УЗД вен нижніх кінцівок, аналізи крові (ОАК, коагулограма).
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 222 | Додав: radymo | Теги: тромби, утворення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]