phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:20
В Ізраїлі з’явилася на світ дівчинка з близнюком у шлунку - рідкісний випадок
В Ізраїлі в медичному центрі Ассута в Ашдоді народилася дівчинка з ембріоном в животі, що є надзвичайною медичною рідкістю.

Випадки зародження плоду в плоді відбуваються приблизно один раз на кожні 500 000 народжень, запевняють медики.

Перевірки і УЗД ще на пізніх термінах вагітності визначили, що живіт дівчинки збільшений, і після природних пологів лікарі уважно оглянули її і підтвердили, що всередині новонародженого щось є. Їй негайно провели низку додаткових обстежень, включаючи УЗД та рентген.

«Ми були здивовані, виявивши, що це був ембріон», — сказав Омер Глобус, директор з неонатології медичного центру Ассута. Бригада найкращих фахівців медичного центру провела операцію, в результаті якої з живота дитини були вилучені два утворення.

«Ми думаємо, що їх було більше, ніж один, і ми все ще перевіряємо це», — сказав він.

Глобус підкреслив, що рештки не були повністю сформованим ембріоном, а скоріше ембріоном, який розвинувся лише частково. За його словами, лікарі змогли побачити деякі кістки.

«Але це не було схоже на ембріон, як ви це собі уявляєте», — сказав він.

За словами Глобуса, операція пройшла успішно, і очікується, що дівчинка повністю одужає. І дівчинку, і її мати, у якої є ще троє дітей, вже відправили додому.

Глобус сказав, що існує ряд теорій щодо того, як виникають такі випадки, одна з яких полягає в тому, що вагітність починається як двійня, але потім один з ембріонів поглинається іншим.

«Це відбувається як частина процесу розвитку плода, коли є порожнини, які закриваються під час розвитку, і один з ембріонів входить в такий простір. Всередині плід частково розвивається, але не живе», — сказав він.

Це явище, яке іноді називають «синдромом зникаючих близнюків», частіше зустрічається при вагітностях, що проводяться за допомогою екстракорпорального запліднення (ЕКЗ), хоча воно також може виникати при природній вагітності.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 345 | Додав: adminA | Теги: рідкісний випадок, Ізраїль, дівчинка з близнюком у шлунку | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]