phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:41
В Нацгвардії з’явилися нові посади - жінки в формі

 

Жінки в формі: в Нацгвардії з’явилися нові посади
Міністерство внутрішніх справ України
видало наказ, який дозволить жінкам, які перебувають на службі в Нацгвардії, займати традиційно чоловічі посади.

У 2015 році Рада безпеки ООН прийняла резолюцію «Жінки. Мир. Безпека». Для виконання її вимог до 2020 року в Україні було затверджено Національний план дій. Одним з пунктів такого плану стало залучення жінок на військову службу і в правоохоронні органи в якості кінологів, льотчиків, командирів флоту і морської піхоти, бойових медиків взводу, операторів безпілотних літаків. Раніше ці посади традиційно вважалися «чоловічими».

Тепер будь-який фахівець, який має необхідні професійні навички, може претендувати на посаду в Національній гвардії України незалежно від статі.

Для ефективного впровадження гендерної політики була створена служба з питань гендерної інтеграції управління кадрової роботи Головного управління НГУ.

 Зусиллями служби вже було проведено ряд підготовчих робіт:

1 Проведено гендерні навчання (лекції, тренінги) військовослужбовців НГУ, представників кадрової служби та персоналу територіальних управлінь.

2 Введено навчальний модуль з підвищення гендерної компетентності військовослужбовців в програми підготовки головних сержантів і командирів відділень.

3 Додано розділ на офіційний сайт НГУ, присвячений гендерній інтеграції, де розміщені інформаційні матеріали та новини по темі.

Досвід європейських країн показує, що присутність жінок в керівних органах влади збільшує ВВП країни на 30-50%. Тому Україна приєдналася до світового руху, і також проводить роботу з гендерної інтеграції.

На офіційному сайті Нацгвардії повідомляється про те, що заборона держави на виконання жінками певних видів робіт принижує жінку як працівника. Жінка повинна мати можливість самостійно обирати професію і вирішувати, яким чином захищати своє здоров’я, в тому числі репродуктивне. Скасування посадових обмежень – перший крок на шляху до подолання дискримінації жінок на військовій службі.

Відкриття всіх посад для жінок рядового, сержантського і старшинського складу в НГУ стало можливим завдяки появі відповідних правових актів. І в Україні вже з’явилися нормативно-правові акти, спрямовані на боротьбу з дискримінацією за статевою ознакою. Вони гарантують військовослужбовцям безпечні та комфортні умови праці незалежно від їх статі. Також законом регулюються питання, пов’язані з проявами сексизму та упередженого ставлення в колективі за статевою ознакою.

Категорія: Поради щодо працевлаштування | Переглядів: 921 | Додав: adminA | Теги: нові посади, жінки в формі, Нацгвардія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]