phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:46
В підлітковому віці вживання алкоголю зменшує стійкість до стресу на все життя

 

Вчені, які здійснюють роботу на базі Університету Бінгемтона, провели дослідження на тему впливу алкоголю на підлітків.

Виявилося, що його часте вживання викликає у неповнолітніх появу хронічної вразливості до стресу.

Науковий експеримент проводився на щурах. Щодня вчені давали їм порцію алкоголю. Гризуни вживали спиртне до середини підліткового віку. Згодом команда фахівців виявила, що у дорослих особин не розвинена адаптація до стресу, що робить їх більш уразливими.

У разі тривоги або в стресових ситуаціях вивільняються певні гормони. Це призводить до появи в організмі такої речовини як кортизол. Гормональна реакція пристосовується протягом тривалого часу. Наявність кортизолу важлива для своєчасного відгуку на ту чи іншу стресову ситуацію. Однак, якщо його рівень буде підвищений, це призводить до негативного впливу на ряд систем в організмі. Підлітки, які вживають алкоголь, в дорослому житті стикаються з труднощами, викликаними відсутністю стресостійкості.

Вчені провели дослідження в рамках запиту консорціуму, що фінансується Національним інститутом алкоголізму і зловживання алкоголем. Його докладні результати були опубліковані в науковому журналі під назвою inBrain Research.

 

Категорія: Поради для підлітків | Переглядів: 1347 | Додав: adminA | Теги: підлітковий вік, вживання алкоголю, стрес на все життя | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]