phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:30
В свіжому часнику речовини - найсильніші антибіотики

Дослідники порадили ефективний природний засіб проти харчових отруєнь

Часник, як виявилося, є ефективним засобом для придушення патогенної мікрофлори, яка призводить до харчових отруєнь.

Американські дослідники з вашингтонського університету з'ясували, що в свіжому часнику містяться речовини, які набагато ефективніше і швидше пригнічують розвиток харчового отруєння, ніж навіть найсильніші антибіотики.

Специфічна речовина - діаліл-сульфід, що входить до складу часнику і що додає йому характерний пряний запах, якраз і є активним засобом проти хвороботворних бактерій, що викликають більшість випадків харчових отруєнь.Фахівці відзначають, що якщо людина, яка  страждає від харчового отруєння, буде у великих кількостях вживати в їжу часник, то вона цілком може дуже швидко поправитися. Крім того, як стверджують автори дослідження, активна речовина, що міститься в часнику, здатна пригнічувати ріст хвороботворних бактерій і в навколишньому середовищі.Діалло-сульфід в цілому надає благотворний вплив на якість харчових продуктів, що може дозволити повністю убезпечити певні продукти харчування від хвороботворних бактерій.

За даними статистики, більше двох мільйонів американців щорічно страждають від харчових отруєнь, викликаних розмноженням в кишковій мікрофлорі хвороботворних бактерій. Більшість випадків захворювання відносяться до вживання неякісної харчової продукції, до неправильного способу приготування, минулого терміну придатності або недостатньої термічної обробці.


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1870 | Додав: adminA | Теги: часник, найсильніший антибіотик | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]