phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:04
В Україні зростає захворюваність на кір - МОЗ

 

У Міністерстві охорони здоров’я заявляють, що нині в Україні спостерігається черговий прогнозований епідемічний підйом захворюваності на кір.

Як повідомляє прес-служба відомства, це зростання пов’язане із низьким охопленням профілактичними щепленнями дітей та з циклічністю цього захворювання.

За даними міністерства, у 2016 році вакцинацію отримали лише 45,5% дітей, ревакцинацію – 30,2%.

Як зауважують у МОЗ, захворюваність на кір в Україні характеризується періодичною циклічністю – за останні 15 років відзначали 3 епідемічні підйоми кору з періодичними циклами у 5–6 років: у 2001, 2006 та 2012 роках.

«Складна епідемічна ситуація щодо захворюваності на кір склалась внаслідок накопичення значного невакцинованого прошарку серед населення. Нині спостерігається зростання хвороби у порівнянні із минулим роком більше ніж у 20 разів. За перші 4 місяці поточного року зареєстрували 172 випадки захворюваності на кір. За аналогічний період минулого року зареєстровано 8 випадків», – зазначає заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Оксана Сивак.

За даними МОЗ, вже у травні спостерігається підвищення захворюваності на кір у Одеській та Івано-франківській областях: від початку року станом на 22 травня на Одещині зафіксовані 114 підозри кору, з них 83 випадки отримали лабораторне підтвердження, на Івано-Франківщині – 279 звернень з підозрою на кір, 140 з них уже отримали лабораторне підтвердження.

Кір – інфекційна хвороба, характеризується вираженою інтоксикацією, плямисто-папульозною висипкою та з одним із таких симптомів: кашлем, ринітом чи кон'юнктивітом.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 809 | Додав: adminA | Теги: україна, Моз, захворюваність, кір | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]