phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:02
Варто знати - 5 цікавих психологічних фактів

Наша психіка – дуже складне і глибоке явище, щоб вмістити всі її особливості в невеликий список. Однак є кілька порад, які варто знати, щоб стати щасливішою і вільнішою від повсякденної рутини людиною. Деякі з порад можуть не допомогти вам особисто, але допоможуть вам краще зрозуміти інших людей.

Якщо ви розповідаєте людям про свої цілі, ви малоймовірно їх досягнете

Фахівці вивчали це явище з 1930-х років, і воно знову і знову підтверджувалося. Повідомляючи іншим про свої плани, ви задовольняєте своє “Я” і менше прагнете докладати зусиль, які потрібні для їх досягнення. Так що наступного разу, коли ви будете набридати комусь питаннями про їх наміри, пам’ятайте, що можливо ви збиваєте людину з шляху.

Розумні люди недооцінюють себе, а неосвічені вважають себе видатними

Чим більш обізнаною є людина, тим більше можливостей вона усвідомлює, включаючи вірогідність того, що вона може бути неправа в тій чи іншій ситуації. Впевненість у власному інтелекті змінюється в залежності від ситуації, але не варто занадто зазнаватися.

Ви міркуєте і приймаєте рішення більш раціонально, якщо думаєте на іншій мові

Дослідження, проведене Чиказьким університетом, виявило, що корейські студенти по обміну мислили більш раціонально і менш упереджено, якщо спочатку перекладали всю інформацію на англійську мову. Це можна пояснити тим, що при перекладі ви змушені осмислювати кожне слово, і приходите до більш виваженого рішення.

Коли ви згадуєте щось, то ви насправді згадуєте останній раз, коли ви це пам’ятали, а не саму подію

З часом спогади людини спотворюються. Це все одно, що грати в “зіпсований телефон” з собою. З часом помилки накопичуються, а багато деталей просто опускаються.

Музика може змінити ваш світогляд

Дослідження, проведене вченими з Університету Гронінгена, показало, що музика може значно вплинути на наше сприйняття світу. Взяти, наприклад, саундтреки до фільмів. Спробуйте переглянути улюблений фільм з вимкненим музичним супроводом, або програйте одну і ту ж сцену з різними піснями. Ви зрозумієте, як швидко ваше сприйняття того, що відбувається на екрані, змінюється.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1127 | Додав: adminA | Теги: знати - 5 цікавих психологічних фак | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]