phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:53
Вчені дали відповідь - чи справді багаті люди розумніші за бідних
У світі склався не зовсім приємний стереотип. Чомусь прийнято вважати, що багаті люди розумніші, ніж middle class і перевершують по когнітивним здібностям бідняків. Однак шведські вчені провели цікавий експеримент, який дав незвичайні результати. Про це повідомляє European Sociological Review.

Матеріальні блага не є показником рівня інтелекту. Шлях від мільйонера до банкрута проходили тисячі людей, як і зворотний шлях.

Якщо ми говоримо про когнітивні звички, в першу чергу це: пам’ять, концентрація, прийняття рішень, логічне мислення і тд.

Погодьтеся, не всі мільйонери можуть похвалитися такими видатними здібностями. Згадайте президента США Джорджа Буша, його рівень інтелекту один з найнижчих серед відомих особистостей. Ця людина після проходження тесту на рівень IQ отримала всього 91 бал, що оцінюється, як "занадто низький". І згадаймо нобелівських лауреатів, які часто були геніями, але жили в бідності.

Найбагатші не найрозумніші, кажуть шведські вчені

Шведські вчені з Лінчепігського університету провели тест серед 60 тисяч добровольців. Вони спробували з’ясувати причинно-наслідковий зв’язок між багатством і рівнем інтелекту.

Виявилося, що багатії менш розумні, ніж представники середнього класу. А найбідніші люди мали найбільш розвинені когнітивні звички.

Це говорить про те, що рівень зарплати не залежить від того, наскільки розумна людина. До уваги потрібно брати економічні фактори держави.

Також потрібно враховувати рівень освіченості серед населення. У країнах, де більшість громадян мають вищу освіту, загальний рівень життя не завжди вищий, ніж в тих країнах, де їх кількість нижче. Вся справа в економіці, рівні мінімальної зарплати і працевлаштуванні.
Категорія: Поради щодо працевлаштування | Переглядів: 161 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]