phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:24
Вчені: призводить до деменції важка фізична робота
деменція важка фізична робота Нове дослідження вчених з University of Copenhagen показує, що люди, які займаються важкою фізичною роботою, мають на 55% вищий ризик розвитку деменції, у порівнянні з особами, які мають сидячу роботу. Відповідні результати опубліковані в журналі Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports.

Загальноприйнята думка, що фізична активність, як правило, знижує ризик деменції. Наприклад, у посібнику ВООЗ щодо профілактики деменції та хвороб в цілому фізична активність згадується як важливий запобіжний фактор. Проте не все так однозначно.

В ході роботи було використано дані Copenhagen Male Study (CMS), яке включало 4721 датських чоловіків, за якими велось спостереження ще з 1970-х з урахуванням типу їх роботи. У дослідженні було залучено 14 великих компаній, що базуються в Копенгагені.

В результаті аналізу статистичних даних було встановлено, що люди, які займаються важкою фізичною працею, мають на 55% вищий ризик формування деменції. Отримані показники були скориговані з урахуванням стилю та тривалості життя.

Попередні дослідження припустили, що важка фізична робота може негативно впливати на роботу серця та системний кровообіг, а отже, й на кровопостачання мозку. Також вона може призвести до розвитку серцево-судинних захворювань: артеріальної гіпертензії, тромбозів (формування згустків крові) артерій серця, аритмій та серцевої недостатності.
Категорія: Поради щодо працевлаштування | Переглядів: 479 | Додав: radymo | Теги: деменція, Фізична, важка, робота | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]