phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:50
Вчені розкрили механізм позитивних емоцій - загадкова сила усмішки

Виявилося, що м’язова активність, що виникає при усмішці, змінює не тільки вираз обличчя, але і стан тіла, змушуючи організм генерувати більше позитивних емоцій.

Вчені пов’язують це з тим, що усмішка стимулює мигдалеподібне тіло, — емоційний центр мозку, який вивільняє специфічні сигнали, що відповідають за позитивний емоційний стан.

"Для психічного здоров’я це має цікаві наслідки. Якщо ми зможемо обдурити мозок і сприймати "стимули щастя", ми потенційно можемо використовувати цей механізм для поліпшення психічного здоров’я", — говорить автор дослідження, доктор Мармолехо-Рамос.

Вчені кажуть, що результати цього дослідження можна пояснити доволі просто: коли м’язи тіла людини сигналізують про те, що вона щаслива, ця людина також починає сприймати світ навколо себе у позитивному ключі.

Іншими словами, м’язова система переплітається з системою сприйняття людини, коли ми активуємо ці емоційні стимули за допомогою усмішки.

Як уже писав НВ, торік медики з США виявили, що позитивний погляд на життя може захистити людей від серцевих нападів, інсультів і ранньої смерті.

"Ми виявили, що у оптимістів ризик серйозних ускладнень, викликаних серцевими захворюваннями, на 35% нижче у порівнянні з песимістами", — заявив автор дослідження, професор кардіології у лікарні Святого Луки в Нью-Йорку Алан Розанські.

Проаналізувавши емоційний стан людей та історії їхніх хвороб, вчені дійшли висновку, що люди з позитивними поглядами на життя з більшою ймовірністю залишалися здоровими тривалий час, на відміну від тих, хто вважав, що "у майбутньому все буде погано".

Попередні дослідження також демонстрували, що люди з "високим рівнем оптимізму" в середньому жили на 11−15% довше, ніж респонденти з негативним мисленням.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 353 | Додав: adminA | Теги: вчені, загадкова сила усмішки | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]